RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ... ΑΠΡΟΣΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Με τις μονοδρομήσεις των λεωφόρων Καλλιπόλεως και Μακαρίου θα αρχίσει η προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της Λευκωσίας, αφού η υλοποίηση του συνόλου των στόχων που ετέθησαν αντικειμενικά δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο προσεχές μέλλον λόγω της οικονομικής κρίσης.

Για την εφαρμογή των μονοδρομήσεων στις δύο λεωφόρους διαφώνησε η Αστυνομία, αλλά ο αρμόδιος φορέας άναψε το πράσινο φως υλοποίησης του έργου.

Ειδικά όσον αφορά στις μονοδρομήσεις Μακαρίου και Καλλιπόλεως, η Μακαρίου θα μονοδρομηθεί προς Βορρά (από το Χίλτον προς το κέντρο της πόλης) και η Καλλιπόλεως προς Νότο (από το παντοπωλείο Αγίου Αντωνίου προς την Τεχνική Σχολή).

Τα έργα στα οποία περιλαμβάνεται και η κατασκευή πεζοδρομίων και ο εξωραϊσμός κατά μήκος των δύο οδών αναμένεται να κοστίσουν συνολικά €5 εκατ. Επειδή δεν υπάρχουν χρήματα θα καταβληθεί προσπάθεια να συγχρηματοδοτηθούν τα έργα που θα ενταχθούν στην περίοδο συγχρηματοδότησης (με την ΕΕ) 2014-2020.

Υπάρχει επίσης και το σενάριο να υλοποιηθούν οι πλέον απαραίτητες εργασίες, κάτι το οποίο θα μειώσει το κόστος. Για να αρχίσει η υλοποίηση του έργου θα διαφοροποιηθεί μερικώς ο αρχικός σχεδιασμός ο οποίος προέβλεπε συνολική διαμόρφωση των δύο οδών που αναβλήθηκαν επί σειρά ετών, κυρίως λόγω αντιδράσεων επιχειρηματιών και ιδιοκτητών ακινήτων στην Καλλιπόλεως.
Τις πιο πάνω προτάσεις παρουσίασε πρόσφατα ενώπιον της αρμόδιας υπουργικής επιτροπής ο προϊστάμενος του Κλάδου Κυκλοφοριακών Μελετών του Τμήματος Δημοσίων Έργων Μιχάλης Λαμπρινός, ο οποίο θεωρεί ότι είναι εφικτό να αλλάξει προς το θετικότερο η εικόνα της Λευκωσίας.
Παράλληλα, προγραμματίζεται και η υλοποίηση των ακόλουθων έργων, είτε μόνο από την Κυβέρνηση, είτε σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας είτε μόνο από πλευράς του δήμου:

● Ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου – Ευαγόρου – Στασικράτους.
● Ανάπλαση εξωτερικού τόξου της Τάφρου.
● Ποδηλατική σύνδεση Πανεπιστημίων με το κέντρο της πόλης.
● Ανάπλαση εντός των τειχών πόλης.
● Μικρά λεωφορεία για το κέντρο της πόλης.
● Δημιουργία λωφορειολωρίδων αμφίδρομα στη Μακαρίου.
.philenews.
ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ