RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

"ΕΙΜΑΙ ΚΥΠΡΙΑ, ΖΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ"


Εν έτει 2022 και στην Κύπρο το Υπουργείο και η κυβέρνηση απαγορεύει σε Κύπριους πολίτες να παντρευτούν γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΓΚΡΊΝΟΥΝ τον γάμο αυτό.... Οι Βουλευτές δεν παίρνουν καμία θέση, η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν βοηθάει και δύο ερωτευμένοι άνθρωποι βρίσκονται στο... κενό.
Σαν την συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν δεκάδες σοβαρές καταγγελίες στο ShowTime Cy όπου μας ενημερώνουν πως η κυβέρνηση ΔΕΝ τους παντρεύει.


Χαιρετε.

Ονομαζομαι Ανδρούλλα Ταντή και ειμαι απο το χωριο Ακάκι της επαρχιας Λευκωσίας. Τον Ιουλιο του 2021 πηγα σε μια κοινωνικη εκδηλωση και γνωρισα εναν υπεροχο ανθρωπο. Ανταλλαξαμε τηλέφωνα και κρατησαμε επαφη μεταξυ μας. Βγαίναμε και καναμε πολλη παρεα. Αφου βλεπαμε ο ενας τον αλλον σοβαρα αποφασισαμε να συγκατοικοισουμε την 1/10/2021 και ετσι και πραξαμε. Εδω και ενα χρονο διαμενουμε με τον συντροφο μου στο Στροβολο. Ο συντροφος μου ονομάζεται Ahmed Elsayed Elbadaway Mohamady Baioumy ειναι Αιγυπτιος στην καταγωγη και εχει αιτηθει ασυλο στην Κυπριακη Δημοκρατια τον Νοεμβριο του 2020.   

Τον Μάιο του 2021 απερριψαν την αιτηση του στο ασυλο και εκανε προσφυγη στο δικαστηριο η οποια κρατησε μεχρι τον Οκτωβριο του 2022 οπου και απορριφθηκε με αποφαση δικαστηριου. Απο τον Ιανουαριο του 2022 καναμε προσπαθεια για να παρουμε αδεια γαμου απο το Τμημα Αρχειου Πλυθησμου και Μεταναστευσης οπου μας απερριψαν με τη δικαιολογια οτι δεν εχει στατους. Ετσι απο τον Ιανουαριο μεχρι σημερα ξαναδοκιμασαμε ακομη τεσσερις φορες χωρις καν να δεχτουν να παραλαβουν την αιτηση μας.Την πρωτη φορα πηγαμε στο δικαστηριο και πηραμε χαρτι που ελεγε οτι ειναι αιτητης ασυλου.Την δευτερη φορα ξανακαναμε τα απαραιτητα εγγραφα και ξαναπηγαμε και δεν δεχτηκαν τα χαρτια μας.Αυτη τη φορα η δικαιολογια ηταν οτι επρεπε να εχουμε αποφαση απο το δικαστηριο για να προχωρησουμε αν και ειχαμε μαζι μας το χαρτι του δικαστηριου που δηλωνε το καθεστως του στη χωρα.Τις επομενες δυο φορες πηγαμε ξανα μετα την αποφαση του δικαστηριου και εχωντας κανει επανανοιγμα φακελου στις 31/10/2022 και μας ειπαν οτι δεν γινονται γαμοι μεταξυ κυπριων πολιτων και αιτητων ασυλου. 


Και ρωτω το δικαιωμα μου σαν πολιτης αυτης της χωρας για να τελεσω γαμο που ειναι;;Ρωτησαμε περισσοτερους απο 10 δικηγορους αν ισχυει αυτη η αποφαση να μου στερουν το δικαιωμα μου να παντρευτω και κανενας δεν γνωριζε να μου απαντησει.
Εντιμε κυριε υπουργε μετα απο πολλα τηλεφωνηματα στην Επιτροπο Διοικησεως και Ανθρωπινων Δικαιωματων και το Cyprus Refugee Council κανενας δεν με βοηθησε εδω και ενα χρονο.


 

Και επισης προσπαθησα να επικοινωνησω με καποιους βουλευτες αλλα κανενας δεν θελησε να με ακουσει η εστω να μου απαντησει. δεν υπαχει τιποτα ψευτικο παρα δυο ανθρωποι που αγαπιουνται και θελουν να φτιαξουν τη ζωη τους. Εχουμε ολα τα απαραιτητα εγγραφα οπως επισης ενορκη δηλωση απο τον πατερα μου που επιβεβαιωνει οσα σας ειπα. Τι αλλο να κανω ; 

Κατα τη διαρκεια ολων αυτων με τη πολυτιμη βοηθεια της δικηγορου μας  ακολουθησαμε ολες τις νομιμες διαδικσιες για να παρουμε την αδεια γαμου χωρις κανενα αποτελεσμα