RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥ ΤΟΥ 1974 - ΕΚΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ


 Το φως της δημοσιότητας βλέπουν συχνά πυκνά φωτογραφίες αιχμαλώτων της τουρκικής εισβολής. Αρκετές φορές σκοπός των δημοσιεύσεων είναι η συλλογή πληροφοριών προκειμένου να αναγνωριστούν οι εικονιζόμενοι. 


Στο Πρωτοσέλιδο το πρωί της Τετάρτης δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες ενός Ελληνοκυπρίου του οποίου η τύχη αγνοείται. Ένας αιχμάλωτος που βασανίστηκε από τους Τούρκους και έκτοτε κανείς δεν γνωρίζει τι απέγινε.

Για το εν λόγω πρόσωπο μίλησαν στην εκπομπή ο Πρόεδρος Αιχμαλώτων Πολέμου 1974, Βάσος Χρίστου και ο Οδυσσέας Χρίστου, Ιστορικός Ερευνητής, Γεωλόγος, Ειδικός στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και την Τηλεπισκόπιση.

Ο Πρόεδρος των αιχμαλώτων ανέφερε αρχικά ότι είναι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά από 48 χρόνια με αιχμαλώτους στις φυλακές της Τουρκίας αλλά και άνθρωποι οι οποίοι παραδόθηκαν στους Τούρκους και έκτοτε αγνοούνται.


Μιλώντας για τις πιο κάτω φωτογραφίες, ανέφερε ότι ο άνθρωπος της φωτογραφίας φαίνεται κακοποιημένος, ενώ η λεζάντα του τουρκικού Τύπου είναι «Ελληνοκύπριος συνελήφθη να προσπαθεί να βάλει δηλητήριο σε πηγάδι που έπαιρναν νερό οι Τούρκοι στρατιώτες».


Συμπλήρωσε ότι γύρω του υπάρχουν πάρα πολλοί αξιωματικοί  που καμαρώνουν. «Ο κακοποιημένος άνθρωπος βασανίστηκε και αυτό φαίνεται από τις πληγές στο σώμα του. Αυτό μπορεί να ήταν και το τελευταίο του τσιγάρο». SIGMALIVE