RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΡΟΧΑΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΤΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΔΡΌΜΟ, ΤΟΥ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΛΛΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ


 "Εσύ που με εχτύπησες και έφυες, ελπίζω να κοιμάσαι τη νύχτα.... Το κράνος ε για την κκελλέ σας όχι για τον αγκώνα σας.." 

Με ένα story στο Facebook ο Κυριάκος, μόλις 25 ετών όχι μόνο συγκινεί και "δείχνει" με τα όσα γράφει  αλλά στέλνει με τον δικό του τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους εκείνους που οδηγούν μηχανές και το μοναδικό πράγμα που ίσως τον σώσει σε ένα ατύχημα το κράνος, λέγοντας χαρακτηριστικά να μην το κρατούν ως αξεσουάρ αλλά να το φοράνε όπως προστάζει ο νόμος του ΚΟΚ. 

Ήταν πριν από λίγο παράπάνω από ένα μήνα ενώ εκείνος βρισκόταν σε κεντρική λεωφόρο της Λευκωσίας, στην Γρίβα Διγενή κοντά στα φανάρια του Μετοχίου και οδηγούσε προσεχτικά την μηχανή του, ασυνείδητος οδηγός  τον χτύπησε με το αυτοκίνητο, τον εκτίναξε κυριολεκτικά και τον παράτησε στην άσφαλτο "ζωντανό" - "νεκρό". 

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων, όσο κι αν ο Κυριάκος ήταν τυπικός και προσεχτικός στο θέμα οδηγώ μηχανή, χάθηκε η ζωή από μπροστά του. Ολα μαύρισαν. Ολα σκοτείνιασαν. Από το "καληνύχτα φίλοι τα λέμε αύριο" ξαφνικά ο 25χρονος νεαρός βρέθηκε διασωληνωμένος στην εντατική. Αποτέλεσμα; Οι θεράποντες ιατροί να δίνουν μάχη να σώσουν το κομμένο του χέρι και να παλεύουν να τον κρατήσουν στην ζωή. Τα κατάφεραν. Ενάμιση μήνα μετά, ο Κυριάκος μετά από σημαντικές και δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις και με τις ασταμάτητες προσευχές των δικών του ανθρώπων κατάφερε να σταθεί όσο γίνεται στα πόδια του και να κοιτάει τη ζωή με άλλο μάτι. Η μηχανή του κατάστράφηκε ολοσχερώς όμως πλέον όπως ο ίδιος δηλώνει κυκλοφορεί με αυτοκίνητο νιώθωντας πως πρέπει να περάσει αμέτρητα μηνύματα τόσο στους μοτοσυκλετιστές όσο και στους απρόσεχτους οδηγούς που ενδεχωμένως κυκλοφορούν και σπέρνουν το "θάνατο". 



"Οι γονείς μου έχασαν τον ύπνο τους, εγώ άφησα τη μισή μου ζωή στην άσφαλτο και εκείνος που με χτύπησες και με παράτησες ελπίζω να κοιμάται ήρεμος τα βράδια..." είναι τα πρώτα λόγια του Κυριάκου στο ShowTime Cy και συνεχίζει "Δεν μπορώ να βλέπω μοτοσυκλετιστές και να κρατάνε το κράνος στο χέρι. Αυτό το κράνος εμένα μου έσωσε τη ζωή. Θα μπορούσα να πάθω τρισχειρότερα. Βλέπω οδηγούς αυτοκινήτων να κρατάνε κινητό τηλέφωνο στέλνοντας μηνύματα την στιγμή που μπροστά τους υπάρχει δρόμος, αυτοκίνητα, μοτοσυκλετιστές, ακόμα και διάβαση πεζών. Πως μπορείς να μην χάσεις τον έλεγχο και να γίνει το κακό όταν το μισό σου μυαλό εκείνη την ώρα είναι στο κινητό και στο τι θα γράψεις; Δεν μπορεί ένας που δίνει 10,000 ευρώ για να αγοράσει μία μηχανή να πηγαίνει μετά και να παίρνει με 50 ευρώ ένα "ψεύτικο" κράνος. Μία φορά θα σου σώσει το κράνος τη ζώη, δεν θα υπάρξει δεύτερη." 

Οσο για το ποιος τον χτύπησε και πως αισθάνεται για το συμβάν και που τον παράτησε αιμόφυρτο στην άσφαλτο ο Κυριάκος κλείνει τα μάτια και σιγοψιθυρίζει "Εγώ πλέον δεν κοιμάμαι τα βράδια. Ελπίζω αυτός να μπορεί να κοιμάται ήρεμα με αυτό που μου έκανε... Υπάρχει Θεός."