RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗ - ΠΟΣΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΗΝΙΑΙΩΣ


 Την ώρα που η υπόθεση πλαστογραφίας του πτυχίου, του απολυτηρίου λυκείου και μιας επιστολής, από τον τέως Επίτροπο Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη, καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, νέα στοιχεία έρχονται στο φως και τα οποία αφορούν τον μισθό του από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, τον οποίο φαίνεται να συνεχίζει να λαμβάνει, με μείωση της τάξης του 50%.

Μετά από επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης στην ΟΝΕΚ, ζητά όπως τερματιστεί η καταβολή και του συγκεκριμένου ποσού, που υπολογίζεται κοντά στα 1400 ευρώ, αφού ο μισθός του ήταν 2800 ευρώ.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η οποία επικαλείται δηλώσεις του προέδρου της ΟΝΕΚ, Κλεάνθη Κουτσόφτα, μετά την επιστολή του Ελεγκτή, αποφάσισε να ρυθμίσει το όλο ζήτημα, αφού έλαβε και γνωμάτευση από τους νομικούς συμβούλους του οργανισμού.

Ο κ. Γιαννάκη, σύμφωνα με τον Κλεάνθη Κουτσόφτα, έχει το δικαίωμα να προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης, εντός 75 ημερών από τη λήψη της απόφασης για αποκοπή και του υπόλοιπου ποσού, ενώ εξήγησε ότι ο πρώην Επίτροπος Εθελοντισμού θα παραμείνει σε διαθεσιμότητα, έως ότου ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία. Σε περίπτωση που δεν αποδειχθούν οι κατηγορίες εναντίον του, ο κ. Γιαννάκη δικαιούται να κινηθεί κατά του Οργανισμού, για να του καταβληθεί το συνολικό ποσό του μισθού του.


Στον αέρα άλλοι επτά


Την ίδια ώρα, άλλα επτά πρόσωπα που προσλήφθηκαν μαζί με τον Γιαννάκη Γιαννάκη, χωρίς εξετάσεις.


Όπως εξήγησε ο κ. Κουτσόφτας, οι νομικοί τους σύμβουλοι εισηγήθηκαν να ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας να διοριστεί λειτουργός, για να εξεταστή και η πτυχή των υπόλοιπων επτά προσλήψεων, όπως και αναμένεται να γίνει.


Σε μια τέτοια περίπτωση, το πιθανότερο σενάριο είναι οι επτά να προσφύγουν στο Διοικητικό Δικαστήριο, για να αποφασίσει τι θα συμβεί με τις προσλήψεις τους.


Σε ότι αφορά στη δικαστική διαδικασία κατά του Γιαννάκη Γιαννάκη, υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου, με τον πρώην Επίτροπο να αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και την υπόθεση να ορίζεται τον ερχόμενο Οκτώβριο για έναρξη της δίκης. Ο Γιαννάκης Γιαννάκη, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους μετά το τέλος της διαδικασίας.


Υπενθυμίζεται ότι, η υπόθεση πλαστογραφίας αποκαλύφθηκε στις 26 Μαΐου 2021 και ένα ακριβώς χρόνο μετά, η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για εκδίκαση, με κουτσουρεμένο ωστόσο κατηγορητήριο. Αρχικά, ο Γιαννάκη αντιμετώπιζε δεκαοκτώ κατηγορίες, οι οποίες μειώθηκαν σε οκτώ, τέσσερις για πλαστογραφία και άλλες τέσσερις για κυκλοφορία πλαστού εγγράφου.


Από το κατηγορητήριο απαλείφθηκαν οι κατηγορίες που αφορούσαν τα χρήματα που λάμβανε από στον Οργανισμό Νεολαίας, τα οποία υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ωστόσο κρίθηκε πως επρόκειτο για δεδουλευμένα του κατηγορούμενου. ΡΕΠΟΡΤΕΡ