RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

ΚΥΠΡΟΣ - ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ "ΧΕΙΜΩΝΑΣ" - ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΒΡΟΧΕΣ


ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ . Μια καλά και οργανωμένη διαταραχή δηλαδή αποκομμένη ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα και χαμηλό βαρομετρικό θα διατηρούν άστατο το καιρικό σκηνικό στον Ελλαδικό χώρο με βροχές και καταιγίδες με τοπικά ισχυρά φαινόμενα συνοδευόμενα από χαλαζόπτωση, ηλεκτρική δραστηριότητα και αρκετές ποσότητες βροχής.

Η συγκεκριμένη διαταραχή με την θέση που θα έχει Παρασκευή αλλά και Σάββατο ως πρώτη φάση στην δική μας περιοχή θα ευνοεί θερμό ρεύμα αέρα με άνοδο θερμοκρασίας με αποκορύφωμα την αυριανή ημέρα προσεγγίζοντας τους 38 βαθμούς στο εσωτερικό. Ταυτόχρονα με το θερμό ρεύμα αέρα θα παρατηρηθεί και μεταφορά σκόνης από Αφρική προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα να έχουμε πέρασμα σκόνης κυρίως το ΣάββατO.

Με την ανατολική πορεία που θα ακολουθήσει η διαταραχή αναμένεται να αλλάξει το καιρικό σκηνικό της Κύπρου από Κυριακή 12 Ιουνίου με πτώση θερμοκρασίας που θα συνεχιστεί ακόμα λίγο μέχρι και Τρίτη 14 Ιουνίου. Η αποκομμένη λίμνη θα βρίσκεται βόρεια της Κύπρου και σε συνδυασμό με χαμηλές αναμένεται να μπούμε σε άστατο καιρικό σκηνικό το διάστημα Κυριακή μέχρι Τετάρτη με τοπικές βροχές και καταιγίδες μεσημέρι και απόγευμα με πιο αυξημένες πιθανότητες σε ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό ενώ στα παράλια παραμένει μέχρι στιγμής χαμηλό το ρίσκο βροχής.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό θα είναι το ενισχυμένο ρεύμα αέρα κυρίως Κυριακή και Δευτέρα στα παραθαλάσσια μεσημέρι προς απόγευμα που παροδικά θα φτάνει και τα 5 μποφόρ.