RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

ΕΝΑΣ 18ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΤΟ ΜΗΛΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΛΙΑ

 


Ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου κατάφερε να σκαρφαλώσει ένας από τους νεαρότερους Κύπριους αθλητές τζούντο, Πέτρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος μόλις στα 18 του χρόνια, φιγουράρει στην 28η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των U21. Με σκληρή και καθημερινή προπόνηση, ο νεαρός τζουντόκα κατάφερε να φθάσει αρκετά ψηλά με τις πρόσφατες του επιτυχίες και αυτό είναι ακόμη η αρχή του 18χρονου αθλητή. 


Δίπλα από τον νεαρό αθλητή, βρίσκεται φυσικά και ο πατέρας του, γνωστός στον αθλητικό κόσμο του τζούντο Χρίστος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Ο πατέρας του νεαρού αθλητή, κατάφερε να αφήσει το δικό του στίγμα στο τζούντο της Κύπρου, καθώς είναι από τους κορυφαίους, έχοντας 5 Dan. Επίσης, το 2002 είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, ενώ μετρά και οκτώ χρυσά μετάλλια στους ΑΜΚΕ, έχοντας τα περισσότερα από όλους τους Κύπριους τζουντόκα. 


Τα χνάρια του Χρίστου Χριστοδουλίδη, φαίνεται πως ακολουθεί και ο γιος του Πέτρος, ο οποίος υπό τις οδηγίες του πατέρα του, μόλις στα πρώτα του βήματα κατέκτησε και τα πρώτα του μετάλλια, όπως το αργυρό στην παγκόσμια γυμνασιάδα στη Γαλλία και το αργυρό στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αθήνα. Απέσπασε επίσης διάφορες πρωτιές στα Παγκύπρια πρωταθλήματα εφήβων, νέων και ανδρών. 


Αξιοσημείωτο την ίδια ώρα, είναι το γεγονός ότι ο Πέτρος Χριστοδουλίδης είναι από τους νεαρότερους τζουντόκα που φιγουράρουν ανάμεσα στους κορυφαίους, καθώς είναι μόλις 18 ετών, ενώ οι υπόλοιποι στην κατηγορία του, βρίσκονται στην ηλικία των 20 ετών. REPORTER