RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

ΚΥΠΡΟΣ: ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΕΠΗΡΡΕΑΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ CARMEL


Χαμηλό βαρομετρικό εν ονόματι CARMEL αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο από Σάββατο βράδυ 18/12 μέχρι και πρωινές ώρες Δευτέρας 20/12. Ένα χαμηλό βαρομετρικό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας με αρκετή υγρασία και πολλές βροχές αλλά και χιόνια ειδικά πάνω στο Τρόοδος. Τοπικά περιοχές επαρχίας Πάφου και Λεμεσού θα δεχθούν μεγάλα ύψη βροχής πέραν και των 60 μιλίμετρων. Στο Τρόοδος πιθανόν να δώσει στο σύνολο μέχρι Δευτέρα 30-35 εκατοστά φρέσκο χιόνι.

Ξεκινάμε περίπου μετά τις 20:00 το βράδυ Σαββάτου προς Κυριακή να επηρεαζόμαστε από θερμό μέτωπο με βροχές και να μπαίνουν στο νησί μας από τα δυτικά και νότια και να απλώνονται και σε άλλες περιοχές του νησιού. Πιθανό γενικό πέρασμα αρκετών βροχών να έχουμε το διάστημα 06:00-09:00 ξημερώματα με πρωινές ώρες Κυριακής. Τα χιόνια κυρίως από πλατεία Τροοδους και πάνω δηλαδή από τα 1700 μέτρα και πάνω λόγω θερμού μετώπου. Από τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή θα ξεκινήσουν και καταιγίδες με ηλεκτρικές εκκενώσεις στα δυτικά και νότια παράλια μαζί με το ενδεχόμενο χαλαζόπτωσης μικρού μεγέθους.

Μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι Κυριακής διατηρείται άστατος καιρός σε αρκετές περιοχές με πιθανό ένα μικρό διάλειμμα το διάστημα 12:00-15:00 μεσημέρι Κυριακής. Ναι θα έχει τοπικά βροχές αλλά όχι όπως τις προηγούμενες ώρες.

Από το απόγευμα (περίπου από τις 18:00 και μετά)προς βράδυ Κυριακής και ξημερώματα Δευτέρας αναμένεται νέο γενικό πέρασμα από το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού βαρομετρικού με αρκετές βροχές αλλά και χιόνια. Λόγω του περάσματος του ψυχρού μετώπου πέφτει η θερμοκρασία που αυτό θα βοηθήσει τα χιόνια να κατεβούν και πιο κάτω από την πλατεία έως τα 1300 μέτρα υψόμετρο. Κατά την διάρκεια της Κυριακής καταιγίδες σε θάλασσα και παράλια με χαλαζόπτωση.

Την Κυριακή αναμένεται και ενισχυμένο Νότιο-Νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα στα 4 έως 5 μποφόρ αλλά στα ορεινά και ανατολικά και έως 6 πιθανόν και 7 μποφόρ.

Αυτά μέχρι στιγμής με την ενημέρωση να είναι συνεχής... Οι ώρες στο περίπου που σας αναγράφω πιο πάνω..