RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΒΡΟΧΕΣ


ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ  Χαμηλό βαρομετρικό φέρνει βροχές στην Κύπρο-Στα σκαριά η πρώτη φθινοπωρινή οργανωμένη διαταραχή


Ξεκίνησε μια νέα εβδομάδα με καλές καιρικές συνθήκες και σκόνη στην ατμόσφαιρα αλλά αυτό το καιρικό σκηνικό σταδιακά τις επόμενες ημέρες θα αλλάξει.


Από Τετάρτη μέχρι Παρασκευή 17-19 Νοεμβρίου ενδεχόμενο τοπικού χαρακτήρα βροχές στο νησί μας ενώ Σάββατο μέχρι Δευτέρα 20-22 Νοεμβρίου χαμηλό βαρομετρικό που θα βρίσκεται στην περιοχή μας αναμένεται να φέρει εκτεταμένες βροχές αλλά και καταιγίδες που στο σύνολο αυτά τα φαινόμενα βροχής θα καλύψουν όλο το νησί.

 


Νωρίς ακόμα όμως να σας πω ποιες περιοχές θα ευνοηθούν περισσότερο αλλά και πόσες ποσότητες βροχής αναμένονται να παρατηρηθούν. Αυτό θα βγει 24-36 ώρες πριν την έναρξη των κυρίως φαινομένων.

 


Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα μέχρι Παρασκευή 19/11 ενώ μετά από Σάββατο καθαρίζει η ατμόσφαιρα.


Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση Τρίτη και Τετάρτη ενώ αναμένεται περαιτέρω πτώση από Παρασκευή 19/11.


Στο πιο κάτω χάρτη σας παρουσιάζω την πιθανή πορεία του Αυλώνα ψυχρού έως δροσερού ρεύματος αέρα που φαίνεται να σκάει μύτη λίγο δυτικά της Κύπρου που θα ευνοήσει και στην δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού λίγο δυτικά-νοτιοδυτικά της Κύπρου. Είναι ένα σενάριο μέσω φιλτραρίσματος που έκανα από τα προγνωστικά μοντέλα και είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει σε 1-2 ημέρες. Με βάση την θέση την τελική θέση του Αυλώνα αλλά και την θέση που θα έχει η δημιουργία του χαμηλού θα έχουμε και τον ανάλογο καιρό. Βροχές έρχονται και απλά περιμένω να ξεκαθαρίσει λίγο για το πόσες βροχές θα έχουμε αλλά και ποιες περιοχές θα ευνοηθούν περισσότερο. Θα είναι παγκύπριες οι βροχές αλλά πάντα κάποιες περιοχές ευνοούνται περισσότερο και άλλες λιγότερο.


Αυτή η κατάβαση Αυλώνα ευνοείται από το ανέβασμα του Αζορικού Αντικυκλώνα σε δυτική και κεντρική Ευρώπη.