RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ "ΓΕΜΗΣΕΙ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


 Για μια ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό, εκτοξεύοντας ανοικτά απειλές προς την Ελλάδα.


«Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα πως «καταδικάζει πρόσφυγες σε θάνατο στη θάλασσα, τρυπώντας τα φουσκωτά σκάφη τους. Αν εμείς ανοίξουμε τα σύνορά μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα, τι θα κάνει η Ελλάδα δεν ξέρω», απείλησε ανοιχτά ο Ερντογάν.


Απαντώντας στις επικρίσεις της Αθήνας, ότι η Τουρκία δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό, ο Ερντογάν είπε ότι «το να κατηγορείς την Τουρκία για την προσφυγική κρίση είναι πραγματική αχαριστία», και επανέλαβε πως στην Τουρκία υπάρχουν πάνω από πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες.


Ενοχλημένος ο Ερντογάν με τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ


Για ακόμη μία φορά, ο Ερντογάν δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και για τον ρόλο που θα έχει στο εξής το λιμάνι και η στρατιωτική βάση της Αλεξανδρούπολης.


«Δυστυχώς, η Αλεξανδρούπολη δεν είναι μια βάση, όλη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια αμερικανική βάση. Εγώ δεν κατάφερα να μετρήσω τις αμερικανικές βάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Όταν τις συγκεντρώσουμε όλες, έχουμε τέτοια εικόνα όπου όλη η Ελλάδα είναι μια βάση των ΗΠΑ», είπε.


Πηγή: iefimerida.gr