RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΜΕΤΡΑ Ο ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΑΣ - ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ


 Προανήγγειλε μέτρα στην σκιά της αύξησης των κρουσμάτων ο υπουργός Υγείας, καθώς οι αριθμοί σε συνδυασμό με την αύξηση των νοσηλειών, έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο, με τους ειδικούς να μελετούν εισηγήσεις, ώστε να τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα, για λήψη αποφάσεων.


Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Άστρα ο υπουργός Υγείας, ανέφερε πως οι επιστήμονες αφού μελέτησαν όλα τα δεδομένα που τους δόθηκαν τις προηγούμενες μέρες αλλά και κατά τη χθεσινή συνάντηση, αποφάσισαν πως στην συγκεκριμένη στιγμή δεν θα ληφθούν οποιαδήποτε μέτρα, ωστόσο όπως είπε, λόγω του ότι τα χθεσινά κρούσματα έδειξαν σημαντική αύξηση, «η κατάσταση θα παρακολουθείται τις επόμενες μέρες και την επόμενη Δευτέρα στη συνάντηση, πιθανόν οι εισηγήσεις των ειδικών να αλλάξουν και στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη, την επόμενη εβδομάδα, να πάμε με εισηγήσεις για κάποια μέτρα».

Σε ότι αφορά τις φήμες περί λήψης ειδικών μέτρων μόνο για τους ανεμβολίαστους και για lockdown, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξαν τέτοιες εισηγήσεις από τους ειδικούς, λέγοντας πως «θα αναμένω τους ειδικούς να τοποθετηθούν την ερχόμενη Δευτέρα και αναλόγως θα αποφασίσουμε τις εισηγήσεις που θα πάνε στο Υπουργικό Συμβούλιο».


Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Χατζηπαντέλας, «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και πάντοτε η Κυβέρνηση λαμβάνει τις εισηγήσεις των ειδικών και βάση των δεδομένων λαμβάνονται οι αποφάσεις». 


Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη έπειτα από την οποία θα δοθούν λεπτομέρειες  για τον τρόπο που θα χορηγείται η ενισχυτική δόση στα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω,  νοουμένου ότι έχει παρέλθει το διάστημα έξι μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού σχήματος. «Η διαδικασία είτε θα είναι στα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης, είτε μέσω ραντεβού από την Πύλη Εμβολιασμού», ανέφερε ο κ. Χατζηπαντέλας, προσθέτοντας πως ο «κάθε ένας θα μπορεί να το πράξει μόνος του, πότε θα λάβει την ενισχυτική δόση».


Αναφορικά με τις αντιδράσεις των ειδικών και τις διαφωνίες που εξέφρασαν για τις πολιτικές αποφάσεις , ο κ. Χατζηπαντέλας ανέφερε πως «όλες τις εισηγήσεις των ειδικών τις λαμβάνουμε υπόψη αλλά πάντοτε στο τέλος της ημέρας η απόφαση που θα ληφθεί, είναι πολιτική. Πάντοτε όμως λαμβάνονται οι αποφάσεις των ειδικών». ΡΕΠΟΡΤΕΡ