RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ "ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ"


 Με μια σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, ενημερώνει για τη λειτουργία των σχολείων. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι αύριο Δευτέρα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, με το ισχύον ωράριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων, μετά την έκτακτη συνεδρία που είχε το απόγευμα του Σαββάτου και αφού συγκέντρωσε τις απόψεις από τους συνδέσμους γονέων των Δημοτικών Σχολείων παγκύπρια, μέσω των Ομοσπονδιών της, έλαβε απόφαση για αποχή μίας διδακτικής ώρας, τη Δευτέρα το πρωί, καλώντας τους γονείς και τα παιδιά να απέχουν από τις σχολικές μονάδες. Ωστόσο, δεν έχει παρθεί απόφαση για οργανωμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, έξω από τα σχολεία, καθώς οι οργανωμένοι γονείς ξεκαθάρισαν ότι οι διευθύνσεις δεν έχουν καμία ευθύνη για τα νέα μέτρα και δεν πρέπει να υπάρχει στοχοποίηση.


Ο υπουργός Παιδείας είναι ενήμερος για τους προβληματισμούς και τις απόψεις των γονιών και αναμένεται να τα καταθέσει και ενώπιον Υπουργικού. Οι οργανωμένοι γονείς αναμένουν να δουν αν υπάρξει διαφοροποίηση των αποφάσεων του Υπουργικού και σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται να κλιμακώσουν τα μέτρα. 

Πάντως, μεμονωμένα σύνδεσμοι γονέων διαφόρων σχολείων έχουν ήδη πάρει αποφάσεις, καλώντας τους γονείς σε ανυπακοή την Δευτέρα, με τους πλείστους συνδέσμους να συμβουλεύουν τους γονείς να συνοδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία και σε περίπτωση που δεν τους επιτραπεί η είσοδος χωρίς μάσκα και την προσκόμιση SafePass, τότε να τα πάρουν και να αποχωρήσουν. Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τόσο έξω από το Υπουργείο Παιδείας, όσο και έξω από τα επαρχιακά γραφεία. REPORTER CY