RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΝΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ


Δραματικές, κυριολεκτικά, είναι οι ώρες που βιώνουν περιοχές τόσο της Επ. Λεμεσού όσο και της Επαρχίας Λάρνακας στις οποίες επεκτάθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (3/7). Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδινε μάχη με τις φλόγες ενώ συνολικά οκτώ κοινότητες εκκενώθηκαν.

Μάλιστα η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε φονική αφού τέσσερα πρόσωπα εντοπίστηκαν απανθρακωμένα έξω από το χωριό Οδού, σε ακτίνα 400 μέτρων από καμένο αυτοκίνητο.

Να σημειωθεί πώς φαίνεται να έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα και ο στόχος των δυνάμεων ασφαλείας όπως η πύρινη λαίλαπα να μην πλησιάσει την βουνοκορφή προς το δάσος Μαχαιρά.

Χειροπέδες σε 67χρονο

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 67χρονου υπόπτου. Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από χωράφι ιδιοκτησίας του. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω άνδρας οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής, 4 Ιουλίου, ενώπιον Δικαστηρίου, όπου αποφασίστηκε η οκταήμερη κράτησή του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 67χρονου, ο οποίος συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος. Ανακρινόμενος, έδωσε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται, ενώ το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.


Κλείνει τους δρόμους η Αστυνομία 

Οι δρόμοι που οδηγούν στα χωριά Λάγια, Μελίνη, Οδού, Ορά και Αγίους Βαβατσινιάς ΔΕΝ είναι προσβάσιμοι για το κοινό, λόγω συνεχών αναζωπυρώσεων. Καλούνται οι πολίτες να ΜΗΝ μεταβαίνουν στις πιο πάνω περιοχές για τη δική τους ασφάλεια.

Φονική η Πυρκαγιά 

Εντοπίστηκαν νεκρά τέσσερα άτομα σε περιοχή έξω από την Κοινότητα Οδούς και φαίνεται πως πρόκειται για τους τέσσερις αλλοδαπούς που αγνοούνταν από χθες.

Σε δηλώσεις του από τη Βαβατσινιά, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής είπε πως βρέθηκαν τέσσερα απανθρακωμένα πτώματα σε περιοχή έξω από την Κοινότητα Οδού και ενδεχομένως να πρόκειται για τους τέσσερις Αιγύπτιους που αγνοούνταν από χθες.

Πρόσθεσε ότι «στο σημείο μεταβαίνουν ιατροδικαστές για ταυτοποίηση ενώ όλες οι ενδείξεις συνηγορούν πως πρόκειται για τα 4 αγνοούμενα άτομα που αναζητούνταν από χθες».24news