RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

ΣΗΜΕΡΑ RESTART ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ


Με τις νέες χαλαρώσεις που ανακοινώθηκαν και ισχύουν από σήμερα, κάνουν restart και οι εκδηλώσεις για γάμους και βαπτίσεις που διευκολύνονται και με την παράταση της απαγόρευσης στην κυκλοφορία μέχρι και τις 12 πλέον τα μεσάνυχτα.

Ενόψει της επανέναρξης του κλάδου, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε την Παρασκευή και σχετικές κατευθυντήριες γραμμές για τους επαγγελματίες εκδηλώσεων, οι οποίες όμως δεν φαίνεται να άφησαν ικανοποιημένα τα μέλη του Παγκυπρίου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων (ΠΑΣΥΕΠΕΚ) που θα επιχειρήσουν αλλαγές τους. Συγκεκριμένα, από σήμερα Δευτέρα μέχρι και το τέλος του μήνα επιτρέπεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων και κηδειών, με μέγιστο αριθμό τα 200 πρόσωπα, νοουμένου ότι η πληρότητα εντός του χώρου που τελείται η τελετή δεν υπερβαίνει το 30% της χωρητικότητάς του.

Τα γεύματα ή/και δείπνα διεξάγονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους των χώρων εστίασης και σε εξωτερικούς χώρους εκδηλώσεων και ξενοδοχείων/τουριστικών καταλυμάτων με μέγιστο αριθμό τα 200 πρόσωπα και νοουμένου ότι οι παρευρισκόμενοι είναι καθήμενοι. Για την ώρα η δεξίωση/cocktail party απαγορεύεται αλλά θα επιτρέπεται από την 1η Ιουνίου και μετά με μέγιστο αριθμό σε δεξίωση, σε εξωτερικό χώρο, 250 άτομα ανά πάσα στιγμή.

Όπως πληροφορείται ο «Φ» υπάρχουν ήδη κρατήσεις σε χώρους εστίασης αλλά κυρίως για βαπτίσεις, ενώ όσον αφορά γαμήλιες τελετές τα νεαρά ζευγάρια συνεχίζουν τις αλλαγές ημερομηνιών μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως το σκηνικό. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που έγιναν γνωστές, για την ώρα η διάρκεια των εκδηλώσεων, θα είναι αναλόγως της ώρας απαγόρευσης μετακίνησης με βάση τα ισχύοντα διατάγματα. Περαιτέρω ο χορός φαίνεται πως θα συνεχίζει να απαγορεύεται καθώς η χρήση πίστας θα επιτρέπεται μόνο για το ζευγάρι και συμπεθέρους.

Μιλώντας στον «Φ» η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΥΕΠΕΚ ανέφερε πως είναι αδιανόητο να διεξάγονται γάμοι με προκαθορισμένη ώρα λήξης και χωρίς χορό και πως το θέμα του ωραρίου αποτελεί κόκκινη γραμμή για τον Σύνδεσμο. Ανέφερε πως ο ΠΑΣΥΕΠΕΚ θα επιχειρήσει να υπάρξει τροποποίηση και όσον αφορά τον περιορισμό των καθήμενων σε τραπέζια που σήμερα ορίζεται στα οκτώ άτομα, αλλά και αλλαγή όσον αφορά την κατοχή του safe pass αφού πλέον δεν ισχύει για τους εξωτερικούς χώρους εστίασης. Σημειώνεται ότι βάσει των κατευθυντηρίων γραμμών που εξέδωσε το υπουργείο, προβλέπεται πως απαραίτητη προϋπόθεση για μετάβαση σε χώρους εκδηλώσεων θα είναι η κατοχή SafePass όπως αυτό καθαρίζεται στα ισχύοντα διατάγματα. PHILENEWS