RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΑΡΩΣΕ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ - ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision 2021! Η Ολλανδία και συγκεκριμένα το πανέμορφο Ρότερνταμ άνοιξαν τις πύλες τους και υποδέχθηκαν όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για ένα φαντασμαγορικό αλλά πάνω απ’ όλα ιδιαίτερο και πρωτότυπο show. Για την Ολλανδία, είναι η πέμπτη φορά που έχει τον ρόλο της οικοδέσποινας, μετά τις διοργανώσεις των διαγωνισμών το 1958, 1970, 1976 και 1980, ενώ για το Ρότερνταμ είναι μόλις η πρώτη.

Στον αποψινό, πρώτο Ημιτελικό διαγωνίσθηκαν και διεκδίκησαν μία θέση για τον γύρο του Τελικού δεκαέξι χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Κύπρος με την ‘Ελενα Τσαγκρινού και το “El Diablo”!

Οι δέκα χώρες που κατάφεραν και συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και κέρδισαν το εισιτήριο για το Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου είναι (σε τυχαία σειρά όπως ανακοινώθηκαν):

1. Νορβηγία – “Fallen angel” – Tix

2. Ισραήλ – “Set me free” – Eden Alene

3. Ρωσία – “Russian woman” – Manizha

4. Αζερμπαϊτζάν – “Mata Hari” – Efendi

5. Μάλτα – “Je me casse” – Destiny

6. Λιθουανία – “Discoteque” – The Roop

7. Κύπρος – “El Diablo” – Έλενα Τσαγκρινού

8. Σουηδία – “Voices” – Tusse

9. Βέλγιο – “The wrong place” – Hooverphonic

10. Ουκρανία – “Shum” – Go_A

Το αποτέλεσμα κρίθηκε όπως κάθε χρόνο κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού μέσω televoting και SMS ενώ το υπόλοιπο 50% μέσα από τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Υπενθυμίζουμε στο σημείο αυτό πως οι βαθμολογίες των επιτροπών είχαν ήδη συγκεντρωθεί από τη χθεσινή γενική πρόβα του ημιτελικού, ενώ το κοινό ψήφισε κατά τη διάρκεια της αποψινής βραδιάς. Επιπλέον, δικαίωμα ψήφου στον αποψινό ημιτελικό είχαν οι χώρες του τελικού Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία, οι οποίες παρουσίασαν και τα δικά τους τραγούδια μέσα από ένα απόσπασμα.

Κατά την έναρξη της βραδιάς, ο νικητής του διαγωνισμού του 2019, Duncan Laurence ερμήνευσε το “Feel something”. Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά single του από το παρθενικό του ολοκληρωμένο album με γενικό τίτλο “Small town boy” που κυκλοφόρησε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες στις 6 Νοεμβρίου 2020. Για τις ανάγκες του τραγουδιού ο Laurence συνεργάστηκε με τον παγκοσμίου φήμης Ολλανδό DJ και μουσικό παραγωγό Armin van Buuren. Το διάλειμμα του πρώτου ημιτελικού, κατά τη διάρκεια του οποίου δίνεται χρόνος στους τηλεθεατές να ψηφίσουν, οι Davina Michelle και Thekla Reuten (τραγουδίστρια και ηθοποιός αντίστοιχα) παρουσίασαν το “The Power of Water”.ogaegreece