RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ;


Παρασκευή 2 Απριλίου-Δελτίο Καιρού

Τοπικές βροχές με σταδιακή βελτίωση
 
ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 
 
Συνεχίζεται ο άστατος καιρός κατά περιόδους στο νησί μας λόγω αβαθές χαμηλού βαρομετρικού τις επόμενες ώρες μέχρι και αύριο το μεσημέρι. Για αύριο Παρασκευή πρωινές προς μεσημεριανές ώρες τοπικές βροχές κυρίως από ορεινά-ημιορεινά προς ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού όπως βλέπεται και στο χάρτη.
Από αργά το μεσημέρι και μετά θα βελτιώνεται καιρός με τις βροχές να σταματούν αφού το χαμηλό φεύγει ανατολικά.
Μέγιστες θερμοκρασίες μεσημεριανές ώρες:
Εσωτερικό: 19 βαθμούς
Δυτικά-επαρχία Πάφου: 19
Νότια-επαρχία Λεμεσού: 19
Νοτιοανατολικά-επαρχία Λάρνακας: 20
Ανατολικά-επαρχία Αμμοχώστου: 20
Ορεινά: 6-11
Τρόοδος: 4
Ημιορεινά: 11-16
Ελάχιστες θερμοκρασίες στους 0 βαθμούς στα ψηλά ορεινά πάνω στο Τρόοδος όπου αναμένεται και παγετός και στους 1 έως 3 βαθμούς από ορεινά προς ημιορεινές περιοχές. Στο εσωτερικό 6 βαθμοί και στους 8-12 βαθμούς στα παράλια.
Άνεμος: Αλλαγή στο ρεύμα αέρα σε Βορειοδυτικό λόγω του ότι η αποκομμένη λίμνη και το χαμηλό βαρομετρικό φεύγουν ανατολικά. στα ανατολικά-νοτιοανατολικά παράλια Δυτικό-Νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα. Ένταση 2 έως 4 και έως 5 μποφόρ στα νοτιοδυτικά έως νοτιοανατολικά παράλια μεσημέρι με απόγευμα. Πάνω στα ορεινά Δυτικό-Βορειοδυτικό ρεύμα αέρα 3 έως 5 μποφόρ. Βραδινές ώρες μικρή εξασθένηση των ανέμων με ένταση 2 έως 3 μποφόρ αλλά σε παραθαλάσσιες περιοχές στα βόρεια-δυτικά και νότια μικρές περιόδους στα 3 έως 4 μποφόρ.
Θα περάσει και αυτή η διαταραχή με το καιρικό σκηνικό από το Σάββατο αλλά και την επόμενη εβδομάδα να είναι απουσίας βροχών με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο που θα είναι αισθητή και να κυμαίνεται αρκετά πάνω της κανονικής. Αυτό θα οφείλεται σε Αντικυκλώνα που βρίσκεται βορειοδυτικά της Αγγλίας προς Ισλανδία και θα εδραιωθεί τις επόμενες ημέρες στον Αντλαντικό δυτικά της Αγγλίας που αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αφού θα βρίσκεται βόρεια και με τον άνεμο να γυρίζει με βάση τους δείκτες ενός ρολογιού να κατεβάσει Αυλώνα ψυχρού έως πιο ψυχρού ρεύματος αέρα πολικής προέλευσης από τα βόρεια προς δυτική και κεντρική Ευρώπη. Αυτή η κατάβαση και γενικά η θέση του Αυλώνα θα αναγκάσει σε θερμό έως πιο θερμό ρεύμα αέρα να ανηφορίσει από Αφρική προς Μεσόγειο επηρεάζοντας και την δική μας περιοχή. Υπάρχει το ενδεχόμενο για μεταφορά σκόνης από Αφρική.
Τάση Καιρού:https://www.wfcyp.com/tasi-kairoy