RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ "ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ"


 Βολές μέσω του Πρωτοσέλιδου εξαπέλυσε ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης. Μεταξύ άλλων ο κ.Δημητριάδης ερωτήθηκε για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων και την επικαιρότητα γύρω απ’ αυτό. Τόνισε ότι είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο το οποίο βοήθησε μεν την οικονομία, «αλλά μόνο στα αρχικά του στάδια, όταν η οικονομία ήταν σε ύφεση (το 2013 και το 2014)».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ο κ.Δημητριάδης είπε ότι αυτό, «σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας μικρής ελίτ. Μέσα σε αυτή την ελίτ ήταν και μεγάλοι developer. Τα δικηγορικά γραφεία με πολιτικές διασυνδέσεις ήταν αυτά που έφεραν και την κρίση του 2012 – 2013 με την έννοια ότι έφεραν αυτό όλο το χρήμα από χώρες όπως η Ρωσία, η Ουκρανία το οποίο μεγάλωσε το τραπεζικό σύστημα. Πολλαπλασίασε έτσι τους κινδύνους του τραπεζικού συστήματος. Και ο ίδιος ο Πρόεδρος είναι μέρος αυτής της ελίτ γιατί έχει το δικηγορικό που φέρει το όνομά του και στα σκάνδαλα απ’ ότι φαίνεται εμπλέκεται και ο ίδιος ο Πρόεδρος εφόσον πολλοί από τους πελάτες ήρθαν μέσα από το γραφείο του», είπε.

Συμπλήρωσε ότι η «ρίζα του κακού απ’ ότι φαίνεται είναι και η σχέση διαπλοκής με την Κυβέρνηση. ένα μεγάλο μέρος των αιτήσεων φάνηκε ότι ερχόταν όχι μόνο από το γραφείο του Προέδρου αλλά και συγγενικών προσώπων μελών του Υπουργικού. Απ’ ότι φαίνεται το μισό Υπουργικό είχε αιτήσεις. Αυτό είναι σκάνδαλο. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία αυτή η Κυβέρνηση δεν θα είχε πόδια να σταθεί. Κλείσαμε όλες τις τρύπες στο τραπεζικό σύστημα για να μην υπάρχει ξέπλυμα και δημιούργησαν αυτό το πρόγραμμα που απ’ ότι φαίνεται εκ των υστέρων πρόθεση του ήταν να συνεχίσει να γίνεται ξέπλυμα. Αυτό είναι αίσχος, ντροπή για την Κύπρο να κάνει κάτι τέτοιο, να το κάνει επίσημα...», είπε μεταξύ άλλων ο Πανίκος Δημητριάδης.

Βίκτωρας: Έπρεπε να ντρέπεται

Τη θέση ότι ο Πανίκος Δημητριάδης έπρεπε ναντρέπεται για όλα αυτά, διατύπωσε λίγη ώρα αργότερα, στο Μεσημέρι και Κάτι ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠτΔ, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

«Ο κύριος Δημητριάδης θα πρέπει να ντρέπεται να κατηγορεί οποιονδήποτε άλλον, γιατί αν ζήμιωσε κάποιος το κυπριακό κράτος κι αν υπήρξαν περίοδοι μαύρες και σκοτεινές ήταν οι περίοδοι που ήταν Κεντρικός Τραπεζίτης.

Όταν η Κύπρος και το κυπριακό σύστημα φορτωνόταν ELA «για να περάσουμε» σύμφωνα με τη δική του μαρτυρία για να περάσουμε ως τις εκλογές και επέτρεψε αυτό το έγκλημα εις βάρος του κυπριακού λαού. Ο ίδιος το κατέθεσε στην Επιτροπή Πολυβίου, για το «ELA να περάσουμε ως τις εκλογές», αλλά και για τη συμφωνία που έκανε να υπάρξει επί του ύψους του κουρέματος και να μη θυμίσω και τις νομοθεσίες που ετοίμασε για το κούρεμα πριν το 2013», σημείωσε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

«Τοις φρονίμοις ολίγα θα συνέστηνα σε κάποιον που έπρεπε ήδη να είχε καθίσει στο σκαμνί», υπογράμμισε ο κ.Παπαδόπουλος.

Κληθείς να απαντήσει αν υπάρχει σκοπιμότητα προεκλογική πίσω από τα όσα δηλώνει ο κ.Δημητριάδης, ο κ.Παπαδόπουλος απάντησε: «Βεβαίως. Είναι γνωστό σε ποιον χώρο ανήκει ο κ.Δημητριάδης, ποιους θέλει να εξυπηρετήσει και τι αλλά και γιατί έφυγε από την Κύπρο με τον τρόπο που έφυγε», κατέληξε.SIGMALIVE