RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

ΝΕΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Νέα ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ελασσόνα, στις 20:24 το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Ο σεισμός σημειώθηκε 22 Χλμ. ΝΝΔ της Ελασσόνας και έχει εστιακό βάθος 14 χλμ.


Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, είχε σημειωθεί σεισμός έξι Ρίχτερ, από τον οποίο προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε αρκετά κτίρια, ενώ σε μία περίπτωση ηλικιωμένος εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια. Ευτυχώς, με την έγκαιρη επέμβαση διασωστών, απεγκλωβίστηκε. 


Την ίδια ώρα, στήθηκαν δεκάδες σκηνές στα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννι που έχουν πληγεί από τον σεισμό. Μαζί με τις σκηνές διανεμήθηκανν εκατοντάδες υπνόσακοι καθώς και εμφιαλωμένο νερό για τις πρώτες ανάγκες των κατοίκων.


Δεκάδες σκηνές στέλνονται και στο Γηροκομείο Λάρισας όπου από την πρώτη στιγμή για λόγους ασφαλείας έχουν βγει στον προαύλιο χώρο όλοι οι τρόφιμοι του Ιδρύματος.


Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας δέχεται αιτήματα δεκάδων πολιτών να επιτραπεί η μετακίνησή τους σε εξοχικά σπίτια εντός και εκτός νομού ή να επιτραπεί η μετακίνησή τους σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια.


Επίσης, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που εφημερεύει, όπως και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, αν παραστεί ανάγκη, ενώ το ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους έχει στείλει στο χωριό Δαμάσι τρία ασθενοφόρα με γιατρούς και τραυματιοφορείς.