RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΗΔΗ 1,200 ΓΑΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ


Πέραν των 1.200 νεαρών και όχι μόνο, ζευγαριών από τη Βρετανία θα έχουν να λένε ότι σε εποχή που ο κορωνοϊός εξακολουθούσε να ταλαιπωρεί την Ευρώπη, αυτά ταξίδεψαν στην Κύπρο, για να δώσουν όρκους αγάπης και να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Συγκεκριμένα, λίγες μέρες αφότου ανακοινώθηκε ότι η Κύπρος ανοίγει τα σύνορα της για την Αγγλία, αλλά και ότι οι Βρετανοί θα μπορούν από τον Μάιο να ταξιδεύουν στο νησί μας, πέραν των 800 ζευγαριών Βρετανών διευθέτησαν ή διευθετούν τον πολιτικό τους γάμο στο Δημαρχείο Αγίας Νάπας και άλλα 450 στο Δήμο Παραλιμνίου, «σηματοδοτώντας», σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, Χρήστο Ζαννέτου, «την εποχή της Ελπίδας, για ένα καλύτερο αύριο, για ανάκαμψη μετά την εφιαλτική περίοδο που όλοι βιώσαμε ως τώρα».

Με τον δρόμο που απομένει να είναι σίγουρα μακρύς και δύσκολος, δεν μπορεί παρά το γεγονός αυτό να χαροποιεί όχι μόνο την ελεύθερη Αμμόχωστο αλλά και όλη την Κύπρο, πρόσθεσε.

Ο κ. Ζαννέτου είπε ακόμη ότι με την ευχή ασφαλώς όλα να εξελιχθούν ομαλά στη συνέχεια, τις επόμενες μέρες αναμένεται κατακόρυφη αύξηση του αριθμού πολιτικών γάμων από Βρετανούς που θα τελεστούν στην Κύπρο, τους επόμενους μήνες. Όχι μόνο στους δήμους Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, αλλά και σε άλλους δήμους της Κύπρου.

Οικονομική ένεση

Ο κ. Ζαννέτου τόνισε πως δεν είναι μόνο η αισιοδοξία που σκορπά η είδηση για την αναθέρμανση της τέλεσης πολιτικών γάμων από Βρετανούς στην Κύπρο, αλλά και οι θετικές οικονομικές επιδράσεις που αυτό συνεπάγεται. Κάθε ζευγάρι, τόνισε, θα ταξιδέψει στο νησί μας με δεκάδες συγγενείς. Πέραν του ποσού που θα χρειαστεί για το γάμο του, θα χρειαστούν μια σειρά από άλλες υπηρεσίες, τις οποίες θα πρέπει να αγοράσουν από την κυπριακή αγορά. Δηλαδή, ανθοπωλείο, κομμωτήριο, αυτοκίνητα ταξί για το ζεύγος και τους συγγενείς, ζαχαροπλαστείο για την τούρτα και τα κεραστικά του γάμου, γαμήλια δεξίωση σε ξενοδοχείο ή ταβέρνα, ακόμη κάποιες φορές και ρούχα για τη γαμήλια δεξίωση. «Όλα αυτά», τόνισε ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας, «αναμένεται να αποτελέσουν μια πολύ τονωτική οικονομική ένεση για την ελεύθερη Αμμόχωστο και την Κύπρο ευρύτερα».

Kαι Ισραηλινοί ζητούν ενημέρωση και κοιτάζουν να κλείσουν στη Λάρνακα

Λειτουργοί των Δήμων Αγίας Νάπας και Πρωταρά με τους οποίους συνομιλήσαμε ανέφεραν ακόμη ότι δεν είναι το μόνο ευχάριστο, το γεγονός ότι μέρα με την μέρα φαίνεται να παρατηρείται σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος Βρετανών, για να τελέσουν το 2021, τον πολιτικό τους γάμο στην Κύπρο. Ανάλογο φαινόμενο παρατηρείται και για τα έτη μέχρι το 2023, καθώς οι Βρετανοί είναι λαός που αρέσκεται να προγραμματίζει τέτοια σημαντικά γεγονότα στη ζωή του, ακόμα και σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου. Παράλληλα, μας ανέφεραν, παρ’ όλο που φαίνεται ότι ακόμα δεν υπάρχουν κρατήσεις, ενδιαφέρον για τέλεση πολιτικών γάμων στην Κύπρο, αναμένεται κάποια στιγμή να εκδηλωθεί και από Ισραηλινούς υπηκόους.  

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, η τέλεση πολιτικών γάμων από βρετανικά ζευγάρια στους δυο μεγάλους δήμους της επαρχίας Αμμοχώστου, αναμένεται χωρίς απρόοπτο να αρχίσει πέριξ της 20ηςΜαίου.

Όσο αφορά τους Ισραηλινούς επίσης, ο Δήμαρχος Λάρνακας, Αντρέας Βύρας, μιλώντας στο «Φ» τόνισε πως ήδη το αρμόδιο τμήμα του Δήμου δέχεται εδώ και λίγες μέρες σημαντικό αριθμό τηλεφωνημάτων από πολίτες της χώρας που ζητούν ενημέρωση ώστε την άνοιξη κα1ι το καλοκαίρι να τελέσουν το γάμο τους στο Δήμο. « Φαίνεται ότι η κινητικότητα που υπάρχει ολοένα αυξάνεται και αυτό μας κάνει πολύ αισιόδοξους, τουλάχιστον στην παρούσα φάση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βύρας.
  Πάμπος Βάσιλας    philenews