RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗ EUROVISION - ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΚΥΡΩΣΗ


Αντιδράσεις προκάλεσε το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο, στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2021.


Την Τετάρτη το απόγευμα η Panik Records έδωσε στη δημοσιότητα το «El Diablo». Ο τίτλος του μεταφράζεται ως «Ο Διάβολος» και οι στίχοι αναφέρουν πως η Έλενα Τσαγκρινού του έδωσε την καρδιά της.


Συγκεκριμένα, οι στίχοι του τραγουδιού είναι:


«I fell in love, I fell in love


I gave my heart to el diablo, el diablo


I gave it up, I gave it up


Because he tells me I'm his angel, I'm his angel


Oh-oh-oh, el diablo, el diablo


I fell in love, I fell in love


I gave my heart to el diablo, el diablo».


Η επιλογή του τίτλου, αλλά και οι συγκεκριμένοι στίχοι προκάλεσαν την έντονη αντίδραση μερίδας πολιτών, οι οποίοι ζητούν την ακύρωση της συμμετοχής της Κύπρου στην Eurovision. Μάλιστα, έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


«Αγαπητοί συμπολίτες, Η συμμετοχή της Κύπρου στο Διαγωνισμό της Eurovsion με το τραγούδι EL DIABLO είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας», αναφέρεται συγκεκριμένα.


Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί 194 υπογραφές και ο στόχος είναι να μαζευτούν 300.




Το «El Diablo» έγραψαν οι παγκοσμίου φήμης δημιουργοί Thomas Stengaard, Jimmy “Joker” Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa.


Το music video, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπενιουδάκη, είναι σύγχρονο και δυναμικό όπως το «El Diablo» και με πρωταγωνίστρια την Έλενα Τσαγκρινού, πλαισιωμένη από άνδρες χορευτές. Την ενδυματολογική εικόνα υπογράφει η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη. Την χορογραφία επιμελήθηκε η επιτυχημένη Αμερικανίδα χορογράφος Chali Jennings.      reporter