RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΒΡΑΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Ανάσταση της τουριστικής κίνησης με το Πάσχα του Εβραίων επιδιώκει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδοχείων, ζητώντας επίσπευση της υλοποίησης της συμφωνίας με το Ισραήλ, λόγω αυξημένου, όπως φαίνεται, ενδιαφέροντος για ταξίδια στην Κύπρο εντός Μαρτίου.

Ως γνωστόν, η διμερής συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου και προβλέπει ότι όσοι Ισραηλινοί έχουν εμβολιαστεί με ένα από τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Κύπρο, χωρίς την εκ των προτέρων υποβολή τους σε μοριακό τεστ, ενώ διασφαλίζει επίσης πως δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο ΠΑΣΥΞΕ απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με κύριο αίτημα η συμφωνία με το Ισραήλ να τεθεί σε εφαρμογή νωρίτερα και συγκεκριμένα την πρώτη εβδομάδα Μαρτίου, προκειμένου να μπορεί να ικανοποιηθεί το ενδιαφέρον χιλιάδων Ισραηλινών, όπως αναφέρει, για ταξίδια στη χώρα μας, ενόψει του εβραϊκού Πάσχα, που φέτος γιορτάζεται μεταξύ 27 Μαρτίου και 4 Απριλίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΠΑΣΥΞΕ προτείνει μάλιστα, προκειμένου να μετριαστεί ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, να γίνονται rapid test με την άφιξη των Ισραηλινών τουριστών στην Κύπρο. Ο σύνδεσμος εκτιμά πως με την επίσπευση της  συμφωνίας με το Ισραήλ θα δημιουργήσει μια καλή αρχή για την πορεία του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ προς την Κύπρο και για το υπόλοιπο της χρονιάς. Σημειώνεται ότι το 2019 το Ισραήλ με 300 χιλ. αφίξεις προς την Κύπρο ήταν η τρίτη σημαντικότερη αγορά για τον κυπριακό τουρισμό.

ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

  Αδάμος Αδάμου    philenews