RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΟΤΕ ΧΑΛΑΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ


 Σε περίοδο υψηλών πιέσεων απουσία βροχών μπαίνει η Κύπρος μέχρι και Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Ανεβαίνει κάποιους βαθμούς η θερμοκρασία όμως οι ελάχιστες παραμένουν χαμηλές με το κρύο να είναι αισθητό βραδινές μέχρι και πρώτες πρωινές ώρες με παγετό στα ορεινά και ημιορεινά.

Κατάβαση Αυλώνα ψυχρών αερίων μαζών από τα βόρεια σε δυτική Ευρώπη που εκτείνεται μέχρι και βόρεια Ισπανία ευνοεί στην αλλαγή καιρικού σκηνικού στην περιοχή μας αφού εκτοπίζει τις υψηλές πιέσεις στην περιοχή μας αλλά και σε άνοδο της θερμοκρασίας. Χαμηλές πιέσεις λόγω χαμηλών βαρομετρικών σε δυτική, βόρεια, κεντρική Ευρώπη αλλά και σε Μεσόγειο λόγω του ότι αυτό το πεδίο χαμηλών πιέσεων εκτείνεται μέχρι και νότια σε Μεσόγειο.

Ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Σκανδιναβίας θα δώσει βροχές αλλά και αρκετές χιονοπτώσεις επειδή λόγω ψυχρού ρεύματος θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες. Με την θέση που έχει αυτό το χαμηλό βαρομετρικό με τον άνεμο να γυρίζει ανάποδα από τους δείκτες ενός ρολογιού ευνοείται η κατάβαση ψυχρού ρεύματος από τα βόρεια προς τα νότια.

Βαθύ χαμηλό βαρομετρικό με μέτωπα κακοκαιρίας θα δώσει βροχές τοπικά ισχυρές σε περιοχές Ιταλίας με χιόνια στις Άλπεις συνοδεία με ενισχυμένους ανέμους. Το χαμηλό από Ιταλία θα κινηθεί ανατολικά-βορειοανατολικά και αναμένεται το ψυχρό του μέτωπο να επηρεάσει και την Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά από το Σάββατο.

Ο Αυλώνας ψυχρών αερίων μαζών κινείται ανατολικά και φτάνει στην περιοχή μας την επόμενη εβδομάδα και μαζί με συνοδεία αβαθές χαμηλού να έχουμε βροχές με πτώση θερμοκρασίας από Τρίτη 26/1 και μετά.

Για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου από 26 και μετά φαίνονται εκ νέου κάποιες διαταραχές πιθανόν 2 βαρομετρικά χαμηλά με βροχές και πτώση θερμοκρασίας χωρίς να αποκλείονται και χιόνια κυρίως στο Τρόοδος. Αυτό θα οφείλεται όπως είπα και πιο πάνω σε Αυλώνα ψυχρών αερίων μαζών που έχει κατηφορίσει σε δυτική Ευρώπη που τις επόμενες ημέρες θα κινηθεί ανατολικά και θα περάσει από Ιταλία, μετά Ελλάδα και φτάνει Κύπρο. Όμως πόσες βροχές και χιόνια θα έχουμε αλλά και πόσο θα πέσει η θερμοκρασία δεν είναι εύκολο από τώρα να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες. Θα το παρακολουθώ και θα σας ενημερώνω καθημερινώς.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου
Ηλιοφάνεια με αυξημένες νεφώσεις στην ατμόσφαιρα μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Βραδινές ώρες με νεφώσεις στη ανώτερη ατμόσφαιρα ενώ στα ορεινά και στην μέση ατμόσφαιρα.
Μέγιστες θερμοκρασίες
Εσωτερικό: 16 Βαθμούς
Δυτικά-επαρχία Πάφου: 18
Νότια-επαρχία Λεμεσού: 17
Νοτιοανατολικά-επαρχία Λάρνακας: 16
Ανατολικά-επαρχία Αμμοχώστου: 16
Ορεινά: 6-10
Τρόοδος: 4
Ημιορεινά: 12-15
Άνεμος: Βορειοανατολικό-Νοτιοανατολικό ρεύμα αέρα 1-2 μποφόρ πρωινές ώρες στο εσωτερικό ενώ στα παραθαλάσσια πλην της Πάφου και έως 3 μποφόρ. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες μικρή ενίσχυση στα 2-3 μποφόρ ενώ στα βόρεια, ανατολικά και νότια παράλια 3 έως 4 μποφόρ ενώ μέσα στη θάλασσα και έως 5 μποφόρ.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου
Νεφώσεις στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα τις πρωινές ώρες ενώ το υπόλοιπο της ημέρας θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Μεσημέρι προς απόγευμα λίγες χαμηλές τοπικές νεφώσεις στα ορεινά Βραδινές ώρες αίθριος καιρός ενώ στο δυτικό και νότιο θαλάσσιο τμήμα της Κύπρου θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση.
Μέγιστες θερμοκρασίες
Εσωτερικό: 17 Βαθμούς
Δυτικά-επαρχία Πάφου: 18
Νότια-επαρχία Λεμεσού: 18
Νοτιοανατολικά-επαρχία Λάρνακας: 17
Ανατολικά-επαρχία Αμμοχώστου: 17
Ορεινά: 8-12
Τρόοδος: 6
Ημιορεινά: 14-16
Άνεμος: Βορειοανατολικό-Νοτιοανατολικό ρεύμα αέρα 1-2 μποφόρ πρωινές ώρες στο εσωτερικό ενώ στα παραθαλάσσια πλην της Πάφου και έως 3 μποφόρ. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες μικρή ενίσχυση στα 2-3 μποφόρ ενώ στα βόρεια, ανατολικά και νότια παράλια 3 έως 4 μποφόρ ενώ μέσα στη θάλασσα και έως 5 μποφόρ.

Κυριακή και Δευτέρα 23-24 Ιανουαρίου ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με νεφώσεις στη ατμόσφαιρα τοπικά και παροδικά αυξημένες. Βορειοανατολικό-Νοτιοανατολικό ρεύμα αέρα στα 1-3 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μια σχετικά μικρή άνοδο αυτές τις ημέρες με μέγιστες τοπικά σε εσωτερικό και παράλια έως 19 βαθμούς.


Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.