RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ


 Έρχεται έντονη κακοκαιρία στην Κύπρο Μας πλησιάζει ατμοσφαιρική διαταραχή από τα δυτικά

Το θερμό μέτωπο της διαταραχής που περιμένουμε αναμένεται να φέρει αυξημένες νεφώσεις στην περιοχή μας αύριο Κυριακή 13/12 με το ενδεχόμενο να παρατηρούνται κατά την διάρκεια της ημέρας τοπικές ελαφρές έως μέτριας έντασης βροχές. 

 

Μπορεί πρωινές ώρες πάνω σε ορεινά-ημιορεινά ενώ μετά προς απόγευμα και σε άλλες περιοχές διάσπαρτα στο νησί. Άνεμοι 2-3 και παροδικά έως 4 μποφόρ.
Μετά όμως προς Δευτέρα ακολουθεί το πέρασμα του ψυχρού μετώπου της διαταραχής με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αλλά και έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας. Πάνω στον Όλυμπο έχει πιθανότητες παροδικής χιονόπτωσης. 


Δευτέρα και Τρίτη 14-15 Δεκεμβρίου αρκετά άστατος καιρός με βροχές-καταιγίδες, ηλεκτρική δραστηριότητα, ισχυρούς ανέμους αλλά και αρκετές ποσότητες βροχής.
Πιθανές ποσότητες από 15 έως 50 μιλίμετρα αλλά τοπικά και έως 60-70 μιλίμετρα. Στα προσήνεμα νότια-νοτιοδυτικά ορεινά και ημιορεινά λόγω ορογραφικών βροχών μπορεί να ξεπεράσουν και τα 70 μιλίμετρα.


Θα έχουμε και σκόνη στην ατμόσφαιρα με αύξηση βράδυ Κυριακής προς Δευτέρα αλλά από μεσημέρι Δευτέρας καθαρίζει από την ατμόσφαιρα. ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ