RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - "ΕΓΚΛΕΙΣΤΗ" ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΠΑΦΟΣ


 Κλείδωσαν μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις τα νέα μέτρα, τα οποία αναμένεται να εγκρίνει αύριο το βράδυ το υπουργικό συμβούλιο.

Αποκλείεται το καθολικό lockdown και όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα μέτρα θα είναι στοχευμένα τοπικά, αλλά και παγκύπρια.

«Αξιολογήθηκαν η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, οι επιστημονικές απόψεις και συστάσεις της επιδημιολογικής συμβουλευτικής ομάδας, οι παράμετροι και επιπτώσεις από τον Covid-19, καθώς και τα πρόσθετα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, τόσο σε τοπική όσο και σε παγκύπρια κλίμακα, για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.
Σχεδόν όλα εγχώρια τα κρούσματα της Τρίτης – Ο μέσος όρος των θανάτων

ΤΟΠΙΚΟ LOCKDOWN

Τα νέα μέτρα θα έχουν ισχύ δύο εβδομάδες και θα τεθούν σε εφαρμογή από την Πέμπτη

Για Λεμεσό και Πάφο στο πλάνο της κυβέρνησης προβλέπεται το κλείσιμο των Λυκείων αλλά όχι των σχολείων της προδημοτικής, δημοτικής και των γυμνασίων. Παράλληλα χώροι εστίασης καθώς και κέντρα αναψυχής θα αναστείλουν τη λειτουργία τους αλλά θα λάβουν επιδότηση από το κράτος. Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά κέντρα καθώς και επιχειρήσεις που θεωρούνται "υψηλού κινδύνου", ενώ θα συνεχίσουν να λειτουργούν επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, φαρμακεία, αρτοποιεία και υπεραγορές αλλά και η οικοδομική βιομηχανία"

Δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τις δύο επαρχίες, με εξαίρεση τους εργαζόμενους σε ουσιώδεις υπηρεσίες, οι οποίοι θα διακινούνται με ειδική άδεια από τους εργοδότες τους

Σε όσες επιχειρήσεις δεν ανασταλεί η λειτουργία τους το πλάνο προβλέπει το κλείσιμο τους αντί στις 22:30 στις 20:00 και η απαγόρευση κυκλοφορίας αντί στις 23:00 να είναι από τις 21:00.

ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΒΑΣΗ

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν σε παγκύπριο επίπεδο, αυτά προβλέπουν τον εκκλησιασμό με την παρουσία κάτω των 75 ατόμων ή και καθόλου πιστών, ενώ σε γάμους, κηδείες, βαφτίσεις κ.ά θα επιτρέπεται η παρουσία στην εκκλησία μέχρι 10 με 15 άτομα. Για δύο εβδομάδες αναστέλλεται επίσης το γεύμα ή δείπνο μέχρι 150 άτομα σε γάμους ή βαφτίσεις.

Οι παιδότοποι και τα γυμναστήρια αναμένεται να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους καθώς και οι εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών, ενώ οι συναθροίσεις μέχρι 10 άτομα δεν αναμένεται να επηρεαστούν ούτε το ωράριο λειτουργίας των χώρων εστίασης και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ

Γυμναστήρια, παιδότοποι: Λειτουργούν κανονικά

Εξωσχολικές δραστηριότητες: Θα συνεχίσουν κανονικά

Συναθροίσεις σε οικίες: 10 άτομα

Κλείσιμο χώρων εστίασης: 22:30

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Από τις 23:00-05:00

 

Τα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου από τον υπουργό υγείας. OMEGALIVE