RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Η ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΑΛΙ - "ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΜΑΖΟΥT ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ"


 Σε μία αξιέπαινη δράση που επιδεικνύει έμπρακτα συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τα παιδιά του Γ’ Δημοτικού Σχολείου και του Γ’ Δημόσιου και Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Ιδαλίου προχώρησε ο Σύνδεσμος Γονέων του Ε’ Δημοτικού Σχολείου Αγλαντζιάς – Άκης Κλεάνθους. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Γονέων με σύνθημα «Ο καθαρός αέρας είναι αναφαίρετο δικαίωμα» ανήρτησε πανό στην περίφραξη του σχολείου, ζητώντας αναστολή της λειτουργίας των ρυπογόνων ασφαλτικών εργοστασίων που επηρεάζουν δυσμενώς την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων Ιδαλίου.

Σε δελτίο Τύπου του Ε’ Δημοτικού Σχολείου Αγλαντζιάς – Άκης Κλεάνθους αναφέρεται ότι το περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι Ιδαλίου δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της περιοχής, αλλά ολόκληρη την κοινωνία. «Όταν τα παιδιά αναπνέουν μαζούτ είναι υπόθεση όλων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύνδεσμος Γονέων, καλώντας τους αρμόδιους να κλείσουν άμεσα τα δύο εργοστάσια ασφάλτου που λειτουργούν σε Γέρι και Τσέρι, όπως έχουν υποσχεθεί.

«Κύριο μέλημα των Συνδέσμων Γονέων είναι η ασφάλεια και η ευημερία όλων των παιδιών και με αυτή την ιδιότητα, αλλά και ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας», αναφέρει ο Σύνδεσμος Γονέων και καλεί όλα τα οργανωμένα σύνολα και τους Συνδέσμους Γονέων να συμπαρασταθούν στον αγώνα του Συνδέσμου Γονέων του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου για το αναφαίρετο δικαίωμα των κατοίκων να έχουν μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής με καθαρό αέρα.

«Η εφαρμογή των νόμων και η διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων είναι κάτι που μας αφορά όλους, ιδιαίτερα όταν έχει να κάνει με την υγεία μικρών παιδιών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: philenews