RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΝΕΑ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ


 Με σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας αναμένεται αυτή η εβδομάδα παραμένοντας λίγους βαθμούς πάνω της κανονικής και έτσι τα μεσημέρια μας ακόμα είναι ζεστά αλλά βραδινές με αυγινές ώρες είναι καλύτερη η κατάσταση αφού δροσίζει σε σχέση με την ημέρα.

Μέχρι την Τρίτη θα είμαστε πολύ κοντά έως τα κανονικά για την εποχή ενώ Τετάρτη 14/10 θα παρατηρηθεί μικρή άνοδος θερμοκρασίας. Πέμπτη 15/10 θα παρατηρηθεί μικρή πτώση και παραμένει σταθερή για 2-3 ημέρες. Προς το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου φαίνεται μια άνοδος θερμοκρασίας αλλά σύντομα δείχνει αρχές του 3 δεκαημέρου πτώση θερμοκρασίας που ίσως πέσει και κάτω της κανονικής.

Με ρωτάτε καθημερινώς για το πότε θα έχουμε βροχές κάτι που ακόμα παραμένει άγνωστο. Δεν φαίνεται οργανωμένο σύστημα να προσεγγίζει την περιοχή μας για τις επόμενες 7-8 ημέρες. Προς το παρόν δείχνει αν δεν αλλάξει κάτι κάποιες βροχές στο 3 δεκαήμερο αλλά ακόμα δεν μπορώ να σας το πω με απόλυτη σιγουριά.

Χαμηλό βαρομετρικό που δημιουργήθηκε περιοχή Ιταλίας λόγω της κατάβασης του Αυλώνα(σας είχε γίνει αναφορά την προηγούμενη εβδομάδα) το οποίο συνοδεύεται από μέτωπα κακοκαιρίας κινείται ανατολικά προς Ελλάδα και έτσι η περιοχή της Ελλάδας μπαίνει σε κλοιό κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με αρκετές ποσότητες βροχής Δευτέρα και Τρίτη.

Μια διαταραχή που δεν έρχεται στην περιοχή μας και φεύγει βόρεια άρα για βροχές δύσκολο στην περιοχή μας. Καθόλου ευνοική η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας για εμάς για αυτό παραμένουμε χωρίς βροχές.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου

Ηλιοφάνεια με νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες τοπικά. Βραδινές ώρες αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νησιού.
Ελάχιστες θερμοκρασίες στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22 βαθμούς στα παράλια και 13-15 βαθμούς στα ορεινά.
Μέγιστες θερμοκρασίες στους 29-30 βαθμούς στο εσωτερικό και έως 31 βαθμούς προς Λευκωσία. Στους 28 βαθμούς στα δυτικά-νοτιοδυτικά παράλια και στους 28-29 βαθμούς στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια. Πάνω στα ορεινά 18-24 βαθμούς και 26-28 βαθμούς σε ημιορεινές περιοχές.
Μέτρια έως ελαφρώς υψηλά τα ποσοστά υγρασίας σε εσωτερικό τις ώρες 11:00-16:00 στο 40-50% ενώ στα παραθαλάσσια μέτρια έως ελαφρώς υψηλά 51-59%. Πάνω στα ορεινά υψηλά τα ποσοστά στο 70-85%.

Θερμοκρασίες βραδινές ώρες μετά τις 22:00 στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22 βαθμούς στα παράλια και στους 12-13 βαθμούς στα ορεινά.

Ένταση ανέμων 1-2 μποφόρ αυγινές με πρωινές ώρες. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα 2-3 μποφόρ και παροδικά έως 4 μποφόρ αλλά στα παραθαλάσσια επαρχίας Λεμεσού έως 5 μποφόρ.
Βραδινές ώρες 2-3 μποφόρ ενώ μέσα στο κόλπο της Λάρνακας και δυτικά του Ακρωτηρίου και έως 4 μποφόρ.

Δυτικοί-Βορειοδυτικοί που κατά τις μεσημεριανές ώρες γυρίζουν σε Νοτιοδυτικοί στα παράλια Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου. Στα ανατολικά παράλια της επαρχίας Αμμοχώστου πριν γυρίσουν σε Νοτιοδυτικοί θα είναι Ανατολικοί-Νοτιοανατολικοί το διάστημα 13:00-15:00. Βραδινές ώρες Δυτικοί-Βορειοδυτικοί.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου

Περισσότερη ηλιοφάνεια με παροδικά περάσματα τοπικών νεφώσεων. Βραδινές ώρες αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά-βόρεια και ορεινά.
Ελάχιστες θερμοκρασίες στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20-21 βαθμούς στα παράλια και 10-12 βαθμούς στα ορεινά όπου αναμένεται ψύχρα.
Μέγιστες θερμοκρασίες σε άνοδο και θα φτάνουν στους 30-32 βαθμούς στο εσωτερικό και πιο τοπικά στο εσωτερικό έως 33-34 βαθμούς προς ανατολικά-νοτιοανατολικά της Λευκωσίας. Στους 28-30 βαθμούς στα δυτικά-νοτιοδυτικά και στους 30-31 βαθμούς στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια. Πάνω στα ορεινά 21-27 βαθμούς και 30-32 βαθμούς σε ημιορεινές περιοχές.
Μέτρια έως ελαφρώς υψηλά τα ποσοστά υγρασίας σε εσωτερικό τις ώρες 11:00-16:00 στο 40-45% ενώ στα παραθαλάσσια μέτρια έως ελαφρώς υψηλά στο 50-62%. Πάνω στα ορεινά στο 50-58%.

Θερμοκρασίες βραδινές ώρες μετά τις 22:00 στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22 βαθμούς στα παράλια και στους 12-13 βαθμούς στα ορεινά.

Ένταση ανέμων 1-2 μποφόρ αυγινές με πρωινές ώρες ενώ σε παραθαλάσσιες περιοχές Πάφου, Λάρνακας και Αμμοχώστου έως 3 μποφόρ. Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα 2-3 μποφόρ και παροδικά έως 4 μποφόρ αλλά στα παραθαλάσσια επαρχίας Λεμεσού 4-5 μποφόρ και προς Ακρωτήρι και έως 6 μποφόρ.
Βραδινές ώρες 1-3 μποφόρ ενώ στα παραθαλάσσια Πάφου και Λεμεσού 3 έως 4 μποφόρ.

Δυτικοί-Βορειοδυτικοί που κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες γυρίζουν σε Νοτιοδυτικοί προς Λεμεσό και Λάρνακα-Αμμόχωστο. Βραδινές ώρες Δυτικοί-Βορειοδυτικοί.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.