RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ - ΠΟΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ


 Μετά από την ασφυκτική πίεση των τελευταίων τριών ημερών τόσο από τα κόμματα, όσο και από τους πολίτες, ο Δημήτρης Συλλούρης υπέβαλε τελικά την παραίτηση του από το αξίωμα του Προέδρου της Βολής και από βουλευτής της επαρχίας Λευκωσίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Βουλή θα πρέπει να τρέξει τις διαδικασίες για την αναπλήρωση του κενού που δημιουργείται στην Προεδρία της Βουλής, καθώς και για την αναπλήρωση του κενού που δημιουργείται στην επαρχία Λευκωσίας.

Σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Συλλούρη στη θέση του βουλευτή, με βάση τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2016, στη Βουλή εισέρχεται η ραδιοφωνική παραγωγός, Ρούλα Γεωργιάδου, η οποία είχε καταταχθεί δεύτερη σε ψήφους από το Κίνημα Αλληλεγγύη στην επαρχία Λευκωσίας.
 


Μετά την παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, προσωρινά καθήκοντα θα αναλάβει ο γηραιότερος βουλευτής που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αδάμος Αδάμου.
 
Στη συνέχεια ο κανονισμός της Βουλής, προνοεί αναπληρωματική εκλογή, που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. Υποψηφιότητα, μποροει να υποβάλει οποίος βουλευτής επιθυμεί.
 
Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει παραιτηθεί ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης και αναμένεται στην επόμενη συνεδριάσει της Ολομέλειας να αντικατασταθεί από τον πρώτο επιλαχόντα του κόμματος στην Επαρχία Αμμοχώστου που είναι ο Τουμαζος Τσιελεπης.reporter cy