RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΑΦΟΣ - ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΔΟ


 Ενα αγοράκι τεσσάρων μόλις χρόνων από την Έμπα στην Πάφο, διαβαίνει καθημερινά μαζί με τους οικείους του τον δικό του Γολγοθά από την αρχή της ζωής του. Ωστόσο, ακόμη και για μια τέτοια σπαρακτική περίπτωση οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς εξακολουθούν να μην είναι εις θέση να πράξουν τα αυτονόητα, ορίζοντας ένα ειδικευμένο σχολικό συνοδό για την φοίτηση του παιδιού στο νηπιαγωγείο της κοινότητας.

Ο τετράχρονος Νικόλας, σύμφωνα με τα παράπονα που εξέφρασαν σήμερα οι οικείοι του, πάσχει εκ γενετής από εγκεφαλική παράλυση, η οποία εκτός των κινητικών αναπηριών, του δημιουργεί επίσης προβλήματα στην όραση, σε άλλα όργανα του σώματος του, ενώ έχει πρόβλημα ακόμη και στην λήψη της τροφής του.

Παρά τις συνεχείς παραστάσεις τους ωστόσο, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει δυνατή η τοποθέτηση ενός σχολικού συνοδού για το τετράχρονο αγόρι, με αποτέλεσμα αυτό να παραμένει στο σπίτι αφού η αυτοεξυπηρέτηση του είναι αδύνατη, ενώ ούτε και η φροντίδα του από το προσωπικό προσφέρει στην περίπτωση του εξαιτίας της φύσης της ασθένειας του.

Στο νηπιαγωγείο της Έμπας, τονίζουν οι οικείοι του παιδιού, υπάρχει μόνο μια συνοδός που φροντίζει και άλλα παιδιά με διαφορετικά προβλήματα και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του Νικόλα ο οποίος χρειάζεται αποκλειστική συνοδό. Στο εκπαιδευτήριο δεν υπάρχουν επιπρόσθετα τα αναγκαία μηχανήματα για περιπτώσεις όπως αυτή, παρά τις χρόνιες παραστάσεις

Τις προσπάθειες της οικογένειας για εξεύρεση αποκλειστικού συνοδού συνδράμει τόσο η κοινοτική αρχή Έμπας, όσο και η Σχολική Εφορεία, χωρίς όμως πρακτικό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.
  Ντόρα Χριστοδούλου    philenews