RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ


 Θερμό έως πολύ θερμό ρεύμα αέρα συνεχίζει να μας επηρεάζει με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και έτσι το καλοκαιράκι παραμένει στην Κύπρο. Αρκετά πάνω της κανονικής η θερμοκρασία στους 4-8 βαθμούς αναλόγως περιοχής.

Αυτό το πολύ θερμό καιρικό σκηνικό διατηρείται μέχρι και Παρασκευή ενώ από Σάββατο ξεκινά μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας λόγω απομάκρυνσης του πολύ θερμού ρεύματος αέρα από την περιοχή μας αλλά ακόμα οι θερμοκρασίες θα είναι πάνω της κανονικής και για αυτό θα είναι θερμός ο καιρός.

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε από Κυριακή όμως παραμένουμε κάποιους βαθμούς πάνω της κανονικής. Περίπου 2 έως 4 βαθμούς πάνω της κανονικής ενώ πάνω στα ορεινά 0-2 βαθμούς.

Τα ποσοστά υγρασίας μέχρι Πέμπτη παραμένουν σε χαμηλά ποσοστά στο νησί ενώ από Παρασκευή και μετά στα παράλια έως μέτρια ποσοστά. Στο εσωτερικό την Κυριακή αυξάνονται τα ποσοστά υγρασίας από χαμηλά σε μέτρια.

Ακόμα 3 ημέρες και πάνε στο καλό τα 40αρια που ειλικρινά φέτος το καλοκαίρι είχαμε αρκετές ημέρες με 40αρια που μας ταλαιπώρησαν.

Μέτρα προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες
• Να παραμένετε σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιείται κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγετε τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
• Να αποφεύγετε την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φοράτε καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
• Να καταναλώνεται ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
• Να πίνετε άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
• Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου
Ηλιοφάνεια ενώ μεσημεριανές ώρες ανάπτυξη λίγων νεφώσεων τοπικά στα ορεινά. Βραδινές ώρες αίθριος ο καιρός.

Ελάχιστες θερμοκρασίες στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22-24 βαθμούς στα παράλια και 16-18 βαθμούς στα ορεινά.
Μέγιστες θερμοκρασίες στους 39-40 βαθμούς στο εσωτερικό και έως 40-41 βαθμούς στη Λευκωσία. Στους 34-37 βαθμούς σε παράλιες περιοχές και στους 38-40 βαθμούς σε ημιορεινές περιοχές. Πάνω στα ορεινά στους 30-35 βαθμούς. Χαμηλά ποσοστά υγρασίας στο νησί.

Θερμοκρασίες βραδινές ώρες μετά τις 22:00 στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 26 βαθμούς στα παράλια και στους 19-20 βαθμούς στα ορεινά.
Ένταση ανέμων 2 έως 4 μποφόρ από πρωινές ώρες με σταδιακή εξασθένηση από απογευματινές προς βραδινές ώρες. Μεσημεριανές ώρες στα νότια-νοτιοανατολικά παραθαλάσσια έως 5 μποφόρ παροδικά. Θα είναι πιο ενισχυμένοι οι άνεμοι από πρωινές ώρες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Βραδινές ώρες 2-3 μποφόρ.
Βορειοανατολικοί και τοπικά στα νότια Νοτιοανατολικοί. Βορειοανατολικοί στις βόρειες πλαγιές της οροσειράς και Νότιοι στις νότιες πλαγιές. Μεσημεριανές ώρες από Πέγεια προς Πάφο και Πισσούρι Βορειοδυτικοί. Βραδινές ώρες Δυτικοί-Βορειοδυτικοί.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου
Με κυρίως ηλιοφάνεια. Βραδινές ώρες αίθριος ο καιρός.
Ελάχιστες θερμοκρασίες στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23-25 βαθμούς στα παράλια και 16-18 βαθμούς στα ορεινά.

Μέγιστες θερμοκρασίες στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό και έως 41-42 βαθμούς στη Λευκωσία αλλά και δυτικά της πόλης. Στους 33-35 βαθμούς σε παράλιες περιοχές και στους 36-38 βαθμούς σε ημιορεινές περιοχές. Πάνω στα ορεινά στους 30-35 βαθμούς. Χαμηλά ποσοστά υγρασίας στο εσωτερικό και έως μέτρια ποσοστά στα παράλια με τον δείκτη δυσφορίας μερικώς αυξημένο.

Θερμοκρασίες βραδινές ώρες μετά τις 22:00 στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 25 βαθμούς στα παράλια και στους 17-19 βαθμούς στα ορεινά.

Ένταση ανέμων 1-2 και παροδικά έως 3 μποφόρ αυγινές με πρωινές ώρες ενώ μεσημεριανές και απογευματινές ώρες 2-3 και παροδικά έως 4 μποφόρ. Βραδινές ώρες 2-3 μποφόρ. Ανατολικοί-Βορειοανατολικοί στα βόρεια-ανατολικά και εσωτερικό και Νοτιοανατολικοί που θα γυρίζουν σε Νοτιοδυτικοί στα δυτικά-νότια-νοτιοανατολικά σε περιοχές επαρχίας Πάφου-Λεμεσού και Λάρνακας. Βορειοανατολικοί στις βόρειες πλαγιές της οροσειράς και Νότιοι στις νότιες πλαγιές. Βραδινές ώρες Δυτικοί-Βορειοδυτικοί ενώ στα πολύ παραθαλάσσια τμήματα από Ζύγι προς Λάρνακα και Αμμόχωστο Νοτιοδυτικοί.

Σάββατο και Κυριακή 12-13 Σεπτεμβρίου ηλιοφάνεια με νεφώσεις κατά περιόδους και πτώση θερμοκρασίας. Άνεμοι 2-3 μποφόρ και κατά περιόδους μεσημέρι με απόγευμα και έως 4 μποφόρ.

Αύριο Πέμπτη θα ετοιμαστεί και αναλυτικό δελτίο καιρού για Σάββατο και Κυριακή για τον κόσμο που έχει κάποιες εκδηλώσεις ώστε να γνωρίζεται αναλυτικά το καιρικό σκηνικό στην περιοχή μας.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.