RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ

Ανασυντάσσεται η Κυβέρνηση και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι εσωτερικές συσκέψεις στα διάφορα Υπουργεία άρχισαν από χθες και θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη συνέχεια.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για τον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία. Ταυτόχρονα, στο υπουργείο Υγείας μελετώνται μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν σε παγκύπρια βάση, θα περιλαμβάνουν περιορισμούς σε ιδιωτικές ή άλλες συναθροίσεις και θα επιβάλλουν ωράρια λειτουργίας στους χώρους εστίασης.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία γενικά, αύριο συσκέπτονται εκ νέου οι επιστήμονες με τον υπουργό Υγείας ο οποίος έχει θέσει ήδη τις προτάσεις του στη συμβουλευτική επιτροπή και αναμένει τις επίσημες τοποθετήσεις της. Οι εισηγήσεις του υπουργού περιλαμβάνουν μέτρα τα οποία θα έχουν ισχύ μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2021 και αφορούν επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων ανά συνάθροιση τα 50 άτομα, επέκταση του μέτρου της απαγόρευσης λειτουργίας των κλαμπ και επιβολή ωραρίου μέχρι τη 1.00 π.μ. για τους χώρους εστίασης. Για γάμους και βαφτίσεις οι προτάσεις του υπουργού Υγείας κάνουν λόγο για ανώτατο αριθμό παρευρισκομένων τα 350 άτομα.

Στον τομέα της Παιδείας, οι επιστήμονες έθεσαν χθες στον αρμόδιο υπουργό τις προτάσεις τους και όπως όλα δείχνουν, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο στις αίθουσες διδασκαλίας φορώντας μάσκες, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τη Μέση Εκπαίδευση. Στο τραπέζι εξακολουθεί να βρίσκεται και εισήγηση για εκ περιτροπής φοίτηση των μαθητών του Γυμνασίου, παρά το γεγονός ότι πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές κανονικά στα θρανία τους.

Οριστικές αποφάσεις πρέπει να αναμένονται την ερχόμενη Παρασκευή οπόταν και θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα ενημερωθεί από τους δύο υπουργούς για τα δεδομένα όπως αυτά θα έχουν διαμορφωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Για τα σχολεία, εξάλλου, δεν αποκλείεται να δοθεί περισσότερος χρόνος αφού οι επιστήμονες βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της επεξεργασίας των επικαιροποιημένων πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων οδηγιών που θα δοθούν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές από την πρώτη ημέρα επιστροφής τους στα σχολεία.

ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ
  Μαριλένα Παναγή philenews