RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΚΑ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΒΗΡΥΤΟ - ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

Σοκ προκαλούν τα πρώτα βίντεο από την τρομακτική έκρηξη που σημειώθηκε στο Λιμάνι της Βηρυτού, αφήνοντας πίσω της νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και τεράστιες καταστροφές.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στη γειτονική χώρα σημειώθηκαν στις έξι το απόγευμα δύο εκρήξεις, μια στο λιμάνι της πόλης και μια δεύτερη κοντά στην οικία του προέδρου της χώρας. Η μία έκρηξη έγινε, μάλιστα, ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρη την Κύπρο.

Ο κυβερνήτης της Βηρυτού χαρακτήρισε την έκρηξη «εθνική καταστροφή, παρόμοια με τη Χιροσίμα». Σύμφωνα με το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου η πηγή της έκρηξης ήταν μεγάλη πυρκαγιά σε μια αποθήκη πυροτεχνημάτων κοντά στο λιμάνι της Βηρυτού. 

Στους δρόμους της πόλης επικρατούν σκηνές αλλοφροσύνης. Τραυματίες προσπαθούν να φτάσουν στα νοσοκομεία, ενώ εκατοντάδες ψάχνουν συγγενικά τους πρόσωπα. Το ωστικό κύμα, προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε μεγάλο μέρος της πόλης, διέλυσε σπίτια και αυτοκίνητα. 

Τουλάχιστον 10 νεκροί από την έκρηξη στον Λίβανο

Τουλάχιστον δέκα είναι οι νεκροί από την πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και τις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας του Λιβάνου.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya έκανε λόγο για έξι νεκρούς.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ελικόπτερα που βοηθούν στην κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη.

Ο κυβερνήτης της Βηρυτού χαρακτήρισε την έκρηξη «εθνική καταστροφή, παρόμοια με τη Χιροσίμα».

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο NNA του Λιβάνου, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε μια αποθήκη πυροτεχνημάτων, κοντά στην οποία βρισκόταν μια άλλη όπου φυλάσσονταν φιάλες υγραερίου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε εξάλλου ότι το κτίριο της πρεσβείας της στη λιβανική πρωτεύουσα υπέστη ζημιές, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς από το προσωπικό.

Εκκλήσεις για αιμοδοσία όλων των τύπων αίματος γίνονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον Λίβανο, καθώς έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ανάγκες από την έκρηξη. Οι πολίτες που μπορούν καλούνται να μεταβούν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν αίμα.

Την ίδια στιγμή, ο Ερυθρός Σταυρός ζήτησε όπως ειδοποιείται μόνο για σοβαρά περιστατικά, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις πιο επείγουσες ανάγκες πρώτα.                reporter