RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

ΠΡΩΗΝ ΛΟΧΙΑΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΙΕΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΒΟΗΘΟΥ

Την οργή του για την εξέλιξη της υπόθεσης με κακοποίηση αλλοδαπής οικιακής βοηθού από 68χρονο εκφράζει το Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών.

Σε δελτίο Τύπου, καταγγέλλει τη στάση του δικαστηρίου που άφησε ελεύθερο τον 68χρονο, για τον οποίο υποστηρίζει ότι είναι πρώην λοχίας της Αστυνομίας και νυν ιερέας.

Αυτούσιο το δελτίο Τύπου του Δικτύου:

«Σοκαρίστηκε η κοινή γνώμη! Ξεσάλωσαν τα ΜΜΕ. Ναι, ακόμα και αυτά με τους χυδαίους τίτλους που κανονικοποιουν τη βία κατά των γυναικών, και μετατρέπουν τους μετανάστες και τις μετανάστριες σε υπάνθρωπους, πουλούν σήμερα ευαισθησία. Πουλά η εικόνα και ο ήχος. Χωρίς εικόνα και ήχο δεν υπάρχει έγκλημα.

Μετά από 7 φόνους αλλοδαπών γυναικών χθες ξαναθυμηθήκαμε όλοι και όλες πως υπάρχουν ευάλωτες γυναίκες μεταξύ μας. Πως τελικά δεν περνούν τόσο καλά οι εργάτριες/μετανάστριες στη νήσο Κύπρο. Οι 7 φόνοι μεταναστριών δεν ήταν ικανοί να κινητοποιήσουν την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία του τόπου για επανεξέταση του καθεστώτος απασχόλησης οικιακών βοηθών από τον Παγκόσμιο Νότο. Ενός καθεστώτος που συμπράττει με κρατικό τραφικιγκ, για να παράγει επισφαλείς εργάτριες, απογυμνωμένες από εργασιακά και ατομικά δικαιώματα και κυρίως χωρίς πρόσβαση στη δικαιοσύνη. Το κενό που δημιουργήθηκε με την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, την απουσία δομών φροντίδας, έδωσε ένα νέο ρόλο στο κράτος. Τη διασφάλιση αγοράς έγχρωμων γυναικών σκλάβων και ενός νομικού καθεστώτος που να διασφαλίζει την επισφαλειά τους και την απόλυτη κυριαρχία του εργοδότη/τριας.

Εμείς σαν δίκτυο ενάντια στη βία κατά των γυναικών δεν σοκαριστήκαμε, οργιστήκαμε! Οργισμένες σας δακτυλοδείχνουμε όλους και όλες όσες ψάχνετε ελαφρυντικά στον κάθε φαλλοκράτη. Που έχετε για όλα άποψη και τι αξίζει κάθε παράπτωμα γένους θηλυκού. Δακτυλοδείχνουμε το κράτος και του λέμε κατάμουτρα: Δυσλειτουργείτε, σε κάθε επίπεδο. Τα εμπλεκόμενα τμήματα σας γραφειοκρατικά συντάσσουν σχέδια δράσης που μένουν στα χαρτιά, τα νομοσχέδια σε συρτάρια της Νομικής Υπηρεσίας και οι κρατικοί προϋπολογισμοί σας ισοζυγισμένοι αφού πρώτα προσθέσατε τα απαραίτητα έξοδα σε υφυπουργούς, συμβούλους, λιμουζίνες, και υπηρεσιακά ταξίδια, αφαιρέσατε τα περιττά, όπως δομές στήριξης, εκστρατείες επιμόρφωσής, προγράμματα επανένταξης και οικονομικής στήριξης του θύματος. Το εμπεδώσαμε η εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης κοστίζει!

Είστε ανίκανοι να δείτε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση και να πάρετε ριζικά μέτρα αντιμετώπισης του. Σας δακτυλοδείχνουμε για τις πατριαρχικές δομές που συντηρείτε σε κάθε τμήμα σας. Για τη δημόσιο-υπαλληλική κουλτούρα των λειτουργών σας που έμαθαν να συντάσσουν εκθέσεις. Για τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη σας πως τα κοινωνικά ζητήματα κοστολογούνται και ανάλογα προωθούνται ή θάβονται. Σας δαχτυλοδείχνουμε γιατί κουραστήκαμε να διαβάζουμε πορίσματα για δολοφονίες, αυτοκτονίες και δήθεν έρευνες.

Η δική σας στάση αυξάνει τα θύματα. Εσείς σαν κράτος είστε ο ηθικός αυτουργός. Δακτυλοδείχνουμε τα δικαστήρια σας! Τους δικαστές σας με την επιλεκτική αυστηρότητα και τις ελαστικές ευαισθησίες. Οι ίδιοι δικαστές που τους αρκεί μια καταγγελία για κλοπή για να διατάξουν την προσωποκράτηση της μετανάστριας αφήνουν σήμερα ελεύθερο με συνοπτικές διαδικασίες τον εκπρόσωπο του τρίπτυχου πατρίς θρησκεία οικογένεια. Πρώην λοχίας της αστυνομίας και νυν ιερέας. Γέννημα θρέμμα της αρρωστημένης κρατικής εξουσίας, της υπεροχής που απολαμβάνει ο εκπρόσωπος της εκκλησίας, ο νοικοκυραίος. Το σύστημα σας βρωμάει εκμετάλλευση.

Σαν δίκτυο καλούμαστε να καλύψουμε την δική σας ανεπάρκεια. Η κρατική ανικανότητα γεννά την ανάγκη δημιουργίας δικτύων στήριξης. Δεν θα γίνουμε όμως οι πυροσβέστες σας. Είμαστε εδώ να απαιτήσουμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Θα είμαστε η φωνή όσων δεν έχουν φωνή και η φωνή μας σήμερα υψώνεται οργισμένη. Εσείς το λέτε κοινωνική μάστιγα. Εμείς θα συνεχίσουμε να το λέμε πολιτική ανεπάρκεια. Το λέμε εγκληματική ανευθυνότητα. Το λέμε νεοφιλελεύθερη πολιτική. Η βία κατά των γυναικών για μας έχει ταξικό στίγμα. Η φτώχια την συντηρεί. Η οικονομική εξάρτηση την εδραιώνει. Το φωνάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, στην εξίσωση για τη βία κατά των γυναικών δεν είναι ο θύτης ενάντια στο θύμα. Το θύμα έχει απέναντι του και το ίδιο το κράτος. Ένα σύστημα δομημένο για να συντηρεί τους θύτες , που μεταφέρει το δίκαιο της απόδειξης στο θύμα. Ένα κράτος και μια κοινωνία που κακοποιεί και βιάζει ξανά και ξανά όποια μιλήσει. Εμείς δεν χρειαζόμαστε τεκμήρια. Μπορούμε να αναγνωρίσουμε κάθε μορφή βίας. Εσείς όλοι οι αρμόδιοι μπορείτε;

ΝΑΙ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ».

Πηγή: Philenews