RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΣΕ ΝΕΑ ΑΝΟΔΟ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Ευνοηθήκαμε σήμερα Παρασκευή με
δροσερό ρεύμα αέρα να εισέρχεται στην περιοχή μας(έγινε ανάλυση στο χθεσινό δελτίο) από τα βορειοδυτικά που εκτόπισε τις πιο θερμές αέριες μάζες από την περιοχή μας αλλά αυτό είναι πρόσκαιρο.
Αποκομμένη λίμνη στην ατμόσφαιρα σε περιοχές κεντρικής Ευρώπης και Βαλκάνια έχει αυτές τις χώρες κάτω από αστάθεια με βροχές και καταιγίδες. Επηρεάζεται και μέρος της Ελλάδας με άστατο καιρό
Εκεί βρέχει ενώ σε εμάς ευνοείτε θερμό ρεύμα να εισέρχεται στην περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο τις επόμενες ημέρες.
Όπως φαίνεται ο φετινός Ιούλης θα είναι θερμός με τα 40αρια να επανέρχονται σιγά σιγά και πάλι χωρίς να αποκλείεται και επεισόδιο καύσωνα.
Σάββατο 18 Ιουλίου
Ηλιοφάνεια με χαμηλή νέφωση αυγινές με πρωινές ώρες σε παραθαλάσσιες περιοχές. Μεσημέρι με απόγευμα τοπικές νεφώσεις σε ορεινές περιοχές. Βραδινές ώρες αίθριος ο καιρός με τοπική χαμηλή νέφωση προς παραθαλάσσια.

Μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες στους 35-36 βαθμούς στο εσωτερικό και έως 37 βαθμούς στη Λευκωσία. Στα παράλια 30 βαθμούς. Στα ορεινά 25-30 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου.
Υγρασία μεσημεριανές ώρες στο 35% στο εσωτερικό και 50-65% στα παραθαλάσσια με τον δείκτη δυσφορίας υψηλό.
Έως 2-3 μποφόρ οι άνεμοι αυγινές με πρωινές ώρες ενώ μεσημέρι με απόγευμα 3 έως 4 μποφόρ. Δυτικοί-Βορειοδυτικοί στα βόρεια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές Νότιοι-Νοτιοδυτικοί. Βραδινές ώρες μετά τις 22:00 στα 2-3 μποφόρ Δυτικοί-Βορειοδυτικοί
Κυριακή 19 Ιουλίου
Ηλιοφάνεια με χαμηλή νέφωση αυγινές με πρωινές ώρες σε παραθαλάσσιες περιοχές. Μεσημέρι με απόγευμα λίγες τοπικές νεφώσεις σε ορεινές περιοχές. Βραδινές ώρες αίθριος ο καιρός με τοπική χαμηλή νέφωση προς παραθαλάσσια.

Μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες στους 36-38 βαθμούς στο εσωτερικό και έως 39 βαθμούς στη Λευκωσία. Στα παράλια 30-32 βαθμούς. Στα ορεινά 26-31 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου.
Έως 2 μποφόρ οι άνεμοι αυγινές με πρωινές ώρες ενώ μεσημέρι με απόγευμα 3 έως 4 μποφόρ. Δυτικοί-Βορειοδυτικοί στα βόρεια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές Νότιοι-Νοτιοδυτικοί. Βραδινές ώρες μετά τις 22:00 στα 2-3 μποφόρ Δυτικοί-Βορειοδυτικοί.
Την επόμενη εβδομάδα παραμένει θερμός ο καιρός με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο και να επανέρχονται τα 40αρια στο εσωτερικό. Ο Ιούλιος μας δείχνει τα δόντια του με το ενδεχόμενο να γίνει ακόμα πιο θερμός.


Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.