RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΕΦΘΑΣΑΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ


Μια γυναίκα στη Ρουμανία, τους

έδωσε από 700 ευρώ στην τσέπη και από ένα αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής για να ταξιδέψουν στην Κύπρο και να τελέσουν εικονικούς γάμους. Και όλα θα πήγαιναν καλά, εάν οι υπάλληλοι και οι αστυνομικοί  του αεροδρομίου Λάρνακας δεν  είχαν γνώση για τον περίεργα μεγάλο αριθμό νεαρών γυναικών πάνω σε μια πτήση που έφθασε από το Βουκουρέστι.
Η πεποίθηση των εννέα γυναικών (μια δέκατη που συνελήφθη ενδεχομένως να μη σχετίζεται τελικά), ότι « το πράγμα ήταν σίγουρο» και το ταξίδι-αστραπή στην Κύπρο με αντάλλαγμα τα 700 ευρώ, ήταν μια τυπική διαδικασία, φάνηκε από τις πρώτες κιόλας ερωτήσεις των ανακριτών. Δεν δυσκολεύτηκαν να πουν ότι ήρθαν για τέλεση εικονικών γάμων με άγνωστα τους πρόσωπα. 
Σύμφωνα με αστυνομικό εκπρόσωπο, ύστερα από αξιολόγηση πληροφορίας ότι αριθμός γυναικών από τη Ρουμανία θα έφταναν στην Κύπρο για τέλεση εικονικών γάμων, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) Αρχηγείου μαζί με την ΥΑΜ Λάρνακας και Λευκωσίας, συμμετείχαν σε επιχείρηση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, το απόγευμα της Κυριακής. 
Όταν έφτασε η πτήση από τη Ρουμανία, εντοπίστηκαν οι δέκα γυναίκες. Οι πέντε από αυτές ανέφεραν στην Αστυνομία πως ταξίδεψαν στην Κύπρο αφού άλλο πρόσωπο πλήρωσε τα αεροπορικά εισιτήρια και τους υποσχέθηκε χρηματική αμοιβή προκειμένου να τελέσουν εικονικούς γάμους με υπηκόους τρίτων χωρών.
 Τέσσερις από τις γυναίκες ανέφεραν στην Αστυνομία ότι τα αεροπορικά τους εισιτήρια αγοράστηκαν από γυναίκα ομοεθνή  τους.  Από τις δέκα γυναίκες λήφθηκαν ήδη συνεντεύξεις από εξειδικευμένα μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων της Αστυνομίας, για να διαπιστωθεί εάν αποτελούν θύματα εμπορίας προσώπων. Ωστόσο κρίθηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Η Αστυνομία απαγόρευσε στις γυναίκες την είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία και αυτές παραμένουν σε ειδικό χώρο στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταβάλλεται προσπάθεια να αποκαλύψουν οι γυναίκες, εάν γνωρίζουν, το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα τις παραλάμβαναν από το αεροδρόμιο Λάρνακας.  Επίσης, η Αστυνομία προσπαθεί να φτάσει και στην πλήρη ταυτότητα της Ρουμάνας που πλήρωσε τις νεαρές κοπέλες, ώστε να καταβληθεί προσπάθεια να εντοπιστεί στη χώρα της και αυτή. 

  Πάμπος Βάσιλας   philenews