RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΥΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΠΑΙΝΕΙ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΞΩ

Όπως και σας ενημέρωνα τις προηγούμενες ημέρες
αναμένεται να μας έρθει πιο θερμό ρεύμα αέρα την τελευταία εβδομάδα του Ιούλη.

ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 
 
Η θερμοκρασία θα ανέβει φτάνωντας στο εσωτερικό μέχρι και τους 42 βαθμούς. Στην αρχή φαινότανε έως 43 ίσως και 44 αλλά παρατηρείται μια μικρή αλλαγή αλλά σε γενικές γραμμές θα είναι ασήμαντη αφού η θερμοκρασία στο εσωτερικό προς Λευκωσία παραμένει στους 40 βαθμούς αλλά και λίγο πιο πάνω.
Έρχεται μαι καυτή εβδομάδα που χρειάζεται υπομονή και οποσδήποτε να λαμβάνονται μέτρα προστασίας υψηλών θερμοκρασιών με τον δείκτη δυσφορίας μέτριο έως υψηλό λόγω υγρασίας αλλά στα παράλια κυρίως θα είναι υψηλός αφού εκεί έχουμε και την περισσότερη υγρασία.
Μέτρα προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες:

Να παραμένετε σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιείται κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγετε τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
Να αποφεύγετε την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φοράτε καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
Να καταναλώνεται ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
Να πίνετε άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σας ετοίμασα για 24 περιοχές της Κύπρου καιρικές συνθήκες που κυρίαρχος θα είναι ο ήλιος με θερμοκρασίες ελάχιστες και μέγιστες και μπορείτε να δείτε ότι αναμένεται μια εβδομάδα θερμή και καυτή.