RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΤΡΙΚ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Το καλοκαίρι είναι άμεσα συνδεδεμένο με το καρπούζι, το οποίο
οι πλείστοι λατρεύουν!

Κάθε χρόνο, ωστόσο, αρκετοί έχουν την απορία για το πώς θα διαλέξουν ένα καρπούζι. Άλλοι το χτυπάνε, άλλοι το μυρίζουν και άλλοι απλώς εμπιστεύονται με κλειστά μάτια τον εκάστοτε προμηθευτή.

Ποιο είναι, όμως, το μυστικό;

Το 24news με την βοήθεια του «olivemagazine», σας παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το καρπούζι για να το αγοράσετε!

1. Σωστό βάρος

Λοιπόν… δεν υπάρχει μαγικός αριθμός για το βάρος. Ένα σωστό καρπούζι απλώς είναι αρκετά βαρύ για το μέγεθός του.

2. Λεία όψη

Στην όψη το καρπούζι θα πρέπει να είναι σφιχτό, χωρίς χτυπήματα, κοψίματα ή διάφορα μαύρα σημεία, ενώ παράλληλα πρέπει να διαθέτει συμμετρικό σχήμα. Όσο πιο ώριμο, τόσο πιο βαθύ πράσινο χρώμα έχει η φλούδα του.

3. Κίτρινο σημάδι

Όλα τα καρπούζια έχουν ένα σημάδι -το σημείο που ακουμπούσαν στο χώμα- στο κάτω μέρος τους. Εάν είναι άσπρο ή πράσινο, το καρπούζι είναι άγουρο, εάν είναι κιτρινωπό, αξίζει μία θέση στο ψυγείο σου!

4. Χλωρό κοτσάνι

Το κοτσάνι του θα πρέπει απαραιτήτως να είναι πράσινο. Εάν είναι ξερό, τότε σημαίνει ότι είχε μείνει για πολλές μέρες στην αποθήκη του παραγωγού ή του προμηθευτή και άρα δεν είναι ιδιαίτερα φρέσκο.

5. Καλός ήχος

Εάν θέλεις να είναι ζουμερό και απολαυστικό, όταν το χτυπάς ελαφρά στη μέση, θα πρέπει να ακούγεται ένας ήχος βαθύς κι υπόκωφος. Αν όμως ο ήχος του είναι σύντομος και κοφτός, τότε -δυστυχώς- είναι πολύ άγουρο!

Extra tip!

Μην επιλέγεις να αγοράζεις καρπούζια που έχουν μείνει για πολλή ώρα εκτεθειμένα στον ήλιο. Αντίθετα, επίλεξε αυτά που βρίσκονται σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Ακολουθήστε τις πιο πάνω συμβουλές και απολαύστε ένα νόστιμο καρπούζι… Καλό καλοκαίρι!

Με πληροφορίες από: olivemagazine









ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - HERACLIS ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)