RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΝΕΑ ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν την Κύπρο
με αποκορύφωμα την αυριανή ημέρα Τετάρτη με την θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω άνοδο.
Όμως από Πέμπτη αλλά και Παρασκευή θερμό ρεύμα που θα ανηφορίσει προς κεντρική Μεσόγειο περιοχή Ιταλίας θα αναγκάσει το ασταθές δροσερό ρεύμα αέρα που επηρεάζει μεγάλο μέρος της Ευρώπης με βροχές και καταιγίδες να κατηφορίσει και προς την περιοχή μας εκτοπίζοντας το θερμό ρεύμα αέρα με την θερμοκρασία από Πέμπτη να σημειώνει πτώση 3 έως 5 βαθμούς.
Ασταθές καιρικό σκηνικό στην περιοχή μας Παρασκευή και Σάββατο με τοπικού χαρακτήρα βροχές και καταιγίδες με πιο αυξημένες τις πιθανότητες σε ορεινά και εσωτερικό κυρίως.
Τετάρτη 17 Ιουνίου
Ηλιοφάνεια με χαμηλή νέφωση περιοχές Αμμοχώστου αυγινές ώρες αλλά και προς τα δυτικά σε επαρχία Πάφου. Μεσημέρι με απόγευμα τοπικές νεφώσεις στην μέση ατμόσφαιρα σε ορεινά και εσωτερικό. Αίθριος καιρός τις βραδινές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού εκτός από τα δυτικά που θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση.

Κατά περιόδους αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα.
Ελάχιστες θερμοκρασίες προς αυγινές ώρες πέφτει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 βαθμούς στα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ορεινά.
Μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες ανεβαίνει στους 35-37 βαθμούς στο εσωτερικό ενώ πιο τοπικά στο ανατολικό κομμάτι του εσωτερικού έως 38 βαθμούς. Σε παράλιες περιοχές 29 έως 33 βαθμούς ενώ πάνω στα ορεινά 25 έως 31 βαθμούς.
Βραδινές ώρες πέφτει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 βαθμούς στα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ορεινά.
Άνεμοι Βορειοδυτικοί-Νοτιοδυτικοί έως 2 μποφόρ αυγινές με πρωινές ώρες ενώ περίπου από τις 10:00 ξεκινά να φτάνει και έως 3 μποφόρ. Από τις 14:00 έως 20:00 και έως 4 μποφόρ σε παραθαλάσσιες περιοχές επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας που εκεί παροδικά και έως 5 μποφόρ. Βραδινές ώρες έως 2 μποφόρ και παροδικά έως 3 μποφόρ αλλά στα παραθαλάσσια και έως 4 μποφόρ.
Πέμπτη 18/6 σε πτώση η θερμοκρασία και να φτάνουν οι μέγιστες 31-33 βαθμούς στα εσωτερικά τμήματα, στους 26-27 βαθμούς στα δυτικά παράλια και 27-29 βαθμούς στις υπόλοιπες παράλιες περιοχές. Στα ορεινά 22-27 βαθμούς.
Σημαντική ενίσχυση των ανέμων στα 4-5 και έως 6 μποφόρ με τις ριπές ανέμων έως 7-8 μποφόρ. Ηλιοφάνεια με χαμηλή νέφωση στα δυτικά και εσωτερικό τις αυγινές ώρες ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας παροδικές τοπικές νεφώσεις.
Παρασκευή 19/6 στα ίδια θερμοκρασιακά επίπεδα. Άνεμοι στα 3-4 έως 5 μποφόρ. Ενδεχόμενο τοπικών βροχών σε ορεινά προς εσωτερικό με την πιθανότητα να εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων φαίνεται και για το Σάββατο σε ορεινά και εσωτερικό μεσημέρι προς απόγευμα με την θερμοκρασία σε ελαφρά μικρή άνοδο.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.