RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - Η ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Επεκτείνεται σιγά σιγά το δροσερό ασταθές
ρεύμα αέρα προς την περιοχή μας που αρχικά από αύριο Πέμπτη θα εκτοπίσει το θερμό ρεύμα αέρα με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώνει πτώση.
Θερμό ρεύμα αέρα και υψηλές πιέσεις ανηφορίζουν από Αφρική προς κεντρική Μεσόγειο που αυτό θα βοηθήσει στο να κατηφορίσει δροσερό ασταθές ρεύμα αέρα στην περιοχή μας και σε συνδυασμό με πεδίο χαμηλών πιέσεων θα ευνοήσουν σε ασταθές καιρικό σκηνικό με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού Παρασκευή και Σάββατο. Σε καταιγίδα υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειώνεται και χαλαζόπτωση.
Ενισχυμένο ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας Πέμπτη και Παρασκευή και αυτό οφείλεται σε συνάντηση 2 διαφορετικών αερίων μαζών στην ατμόσφαιρα.
Πέμπτη 18 Ιουνίου
Ηλιοφάνεια με χαμηλή νέφωση σε περιοχές επαρχίας Πάφου κατά τη διάρκεια της ημέρας από αυγινές μέχρι και απογευματινές ώρες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας παροδικές τοπικές νεφώσεις και σε άλλες περιοχές του νησιού αλλά όχι παντού. Αίθριος καιρός τις βραδινές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού εκτός από τα δυτικά τμήματα των ορεινών περιοχών που θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση.

Ελάχιστες θερμοκρασίες προς αυγινές ώρες πέφτει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 βαθμούς στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ορεινά.
Μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες ανεβαίνει στους 31-33 βαθμούς στο εσωτερικό ενώ πιο τοπικά στο δυτικό κομμάτι του εσωτερικού έως 29-30 βαθμούς. Σε παράλιες περιοχές 26 έως 30 βαθμούς ενώ πάνω στα ορεινά 22 έως 27 βαθμούς.
Βραδινές ώρες πέφτει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 βαθμούς στα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ορεινά.
Σημαντική ενίσχυση των ανέμων στα 4-5 και έως 6 μποφόρ με τις ριπές ανέμων έως 7-8 μποφόρ. Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί ενώ σε περιοχές του εσωτερικού Βορειοδυτικοί.
Παρασκευή 19 Ιουνίου
Με ηλιοφάνεια αλλά μεσημέρι με απόγευμα θα παρατηρηθεί αύξηση νεφώσεων σε ορεινά προς εσωτερικό και ανατολικά και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες σε περιοχές των ορεινών προς εσωτερικό. Το ρεύμα αέρα θα σπρώχνει τις νεφώσεις προς τα ανατολικά σε περιοχές επαρχίας Λάρνακας-Αμμοχώστου και αν τα καταφέρει θα ευνοήσει σε κάποιες τοπικές βροχές και σε περιοχές των επαρχιών που ανάφερα πιο πάνω. Βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος.

Ελάχιστες θερμοκρασίες προς αυγινές ώρες πέφτει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 βαθμούς στα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ορεινά.
Μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες ανεβαίνει στους 31-33 βαθμούς στο εσωτερικό. Πιο τοπικά στο ανατολικό κομμάτι του εσωτερικού λόγω και της πιθανότητας να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες-καταιγίδες έως 34 βαθμούς. Σε παράλιες περιοχές 26 έως 29 βαθμούς αλλά τοπικά στα παράλια Λεμεσού-Λάρνακας και έως 30 βαθμούς. Πάνω στα ορεινά 22 έως 27 βαθμούς. Σε περιοχές με βροχές η θερμοκρασία θα σημειώνει πτώση.
Βραδινές ώρες πέφτει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 βαθμούς στα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ορεινά.
Άνεμοι στα 3-4 μποφόρ ενώ στα νότια περιοχές Λεμεσού και έως 5-6 μποφόρ μεσημέρι με απόγευμα. Ριπές ανέμων 5-6 μποφόρ αλλά στα νότια και έως 7 μποφόρ. Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί ενώ σε περιοχές του εσωτερικού Βορειοδυτικοί.
Σάββατο 20 Ιουνίου ηλιοφάνεια ενώ μεσημέρι με απόγευμα θα παρατηρηθούν αυξημένες νεφώσεις σε ορεινά προς εσωτερικό και ανατολικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Το ρεύμα αέρα θα σπρώχνει τις νεφώσεις προς τα ανατολικά σε περιοχές επαρχίας Λάρνακας-Αμμοχώστου και αν τα καταφέρει θα ευνοήσει σε κάποιες τοπικές βροχές και σε περιοχές των επαρχιών που ανάφερα πιο πάνω.
Θερμοκρασίες χωρίς μεταβολή με τους ανέμους να είναι ενισχυμένοι κυρίως μεσημέρι με απόγευμα στα 3-4 μποφόρ ενώ στο εσωτερικό και στα νότια-νοτιοανατολικά επαρχία Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου και έως 5 μποφόρ. Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί ενώ σε περιοχές του εσωτερικού Βορειοδυτικοί.
Για την Κυριακή 21 Ιουνίου που μπαίνουμε και επίσημα στο καλοκαίρι μπορεί να υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο πιο τοπικά να σημειωθούν βροχές αλλά ας περιμένουμε 1-2 ημέρες ακόμα.
Χωρίς μεταβολή η θερμοκρασία με τους ανέμους μεσημέρι με απόγευμα στα 3-4 μποφόρ ενώ στα νότια-νοτιοανατολικά και έως 5 μποφόρ.
Η επόμενη εβδομάδα φαίνεται να προσπαθεί να μπει σε ρυθμούς καλοκαιριού με άνοδο θερμοκρασίας αλλά θα σας ενημερώσω σε επόμενα δελτία.
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.