RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Δελτίο καιρού για τους ψαράδες Κυριακή
10 Μαίου-Γενική πρόβλεψη για μια θερμή εβδομάδα που έρχεται

ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 

Με καλές καιρικές συνθήκες η Κυριακή που θα επικρατεί κυρίως ηλιοφάνεια.
Όσο αφορά τους ανέμους θα είναι Δυτικοί-Βορειοδυτικοί έως Νοτιοδυτικοί εντάσεως 1-2 μποφόρ και τοπικά έως 3 μποφόρ ενώ περίπου από τις 10:00-11:00 και μετά θα αλλάζουν φορά με σταδιακή ενίσχυση σε κάποιες περιοχές έως 4 μποφόρ.
Στη θαλάσσια περιοχή της Λάρνακας και έως 5 μποφόρ προς το απόγευμα.
Η θάλασσα θα είναι ήρεμη και έως ελαφρώς ταραγμένη σε περιοχές που θα φτάνει τα 3-4 μποφόρ ο άνεμος.

Σας παρουσιάζω χάρτες ανα επαρχία με ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες, κατεύνθυνση και ένταση ανέμων αλλά και καιρικές συνθήκες
Για την επόμενη εβδομάδα καιρικά αναμένεται θερμός καιρός με θερμοκρασίες πάνω της κανονικής με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας.
Παρατεταμένο θερμό επεισόδιο με θερμές έως πολύ θερμές αέριες μάζες από Αφρική θα επηρεάζουν την Μεσόγειο αλλά και την δική μας περιοχή.
Συνεχή παρουσία χαμηλών βαρομετρικών στην Ιβηρική χερσόνησο θα ευννοεί αυτή την κατάσταση με θερμές αέριες μάζες από Αφρική να ανηφορίζουν.
Αντικυκλώνας στην περιοχή Ισλανδίας και χαμηλό βορομετρικό στην Σκανδιναβία κατεβάζουν ψυχρό ρεύμα αέρα από τα βόρεια προς κεντρική Ευρώπη και έτσι η Ευρώπη χωρίζεται στα 2 όσο αφορά τα καιρικά.






Φαίνεται να φτάνουμε τους 35 βαθμούς στο εσωτερικό χωρίς να αποκλείεται να τους ξεπεράσουμε και να φτάσουμε τους 37-38 βαθμούς. Στα παράλια 26-30 βαθμούς.
Οι καιρικές συνθήκες όπως φαίνεται θα είναι με ηλιοφάνεια με εμφάνιση αραιής σκόνης από τα μέσα της εβδομάδας.

Η θερμή εισβολή είναι σίγουρη αλλά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο που μπορεί να φτάσει η θερμοκρασία. Σε 1-2 ημέρες θα είναι πιο καθαρό το σκηνικό.



ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - HERACLIS ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)