RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΣΑΒΒΑΤΟ - ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ

Με αστάθεια και σήμερα η ατμόσφαιρα της Κύπρου και έτσι μεσημεριανές με απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές με περιορισμένες μπόρες-καταιγίδες που μέσα από καταιγίδα θα παρατηρηθεί χαλαζόπτωση μικρού μεγέθους.

Από ορεινά προς περιοχές εσωτερικού οι περισσότερες πιθανότητες. Περίπου από το ύψος της Κυπερούντας προς Μαχαιρά-Κόρνο(πιθανόν και προς κάποιες του εσωτερικού περιοχές) και ανηφορίζει βορειοανατολικά σε κατεχόμενες περιοχές.

​Σάββατο 2 Μαίου


Μέγιστες θερμοκρασίες στους 25-27 βαθμούς στο εσωτερικό και 21-23 βαθμούς στα παράλια. Πάνω στα ορεινά 13-19 βαθμούς.

Ατμοσφαιρική πίεση στα 1009hpa. Άνεμοι Βορειοδυτικοί-Νοτιοδυτικοί στα 2-4 μποφόρ και έως 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου.

Κυριακή 3 Μαίου

Ηλιοφάνεια με τοπικά αυξημένες νεφώσεις με μικρό ενδεχόμενο πολύ περιορισμένης τοπικής βροχής στο εσωτερικό.

Ελάχιστες θερμοκρασίες προς ξημερώματα Κυριακής πέφτει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και 12 βαθμούς στα παράλια. Πάνω στα ορεινά 4-6 βαθμούς.
Μέγιστες θερμοκρασίες στους 24-27 βαθμούς στο εσωτερικό και 20-23 βαθμούς στα παράλια. Πάνω στα ορεινά 12-18 βαθμούς.

Ατμοσφαιρική πίεση στα 1009hpa. Άνεμοι Βορειοδυτικοί-Νοτιοδυτικοί στα 2-4 μποφόρ και έως 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια Λάρνακας-Αμμοχώστου.

Δευτέρα και Τρίτη 4-5 Μαίου τοπικές βροχές και καταιγίδες με πιο αυξημένες τις πιθανότητες σε ορεινά και εσωτερικό.  Μικρή πτώση θερμοκρασίας Δευτέρα και περαιτέρω την Τρίτη με τις μέγιστες θερμοκρασίες μέχρι την Τρίτη στους 22-24 βαθμούς στο εσωτερικό και 20-22 βαθμούς στα παράλια.

​Αυτό θα οφείλεται σε βαθύ χαμηλό βαρομετρικό στον Αντλαντικό ωκεανό που θα σπρώξει θερμό ρεύμα αέρα σε δυτική-κεντρική Μεσόγειο προς κεντρική Ευρώπη.
η διαδικασία θα κατεβάσει ψυχρό αυλώνα στην περιοχή μας όχι χειμερινής υφής με άστατο καιρό και πτώση θερμοκρασίας