RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ - ΠΟΤΕ ΦΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ


Έρχονται ανάσες δροσιάς αφού το έντονο κύμα
ζέστης και ο Αφρικάνικος αντικυκλώνας που μας επηρεάζουν επιτέλους φτάνουν στο τέλος τους σηματοδοτώντας το τέλος του καύσωνα. Αυλώνας ψυχρών έως δροσερών αερίων μαζών κατηφορίζουν από βόρεια προς τα νότια μέχρι και την δική μας περιοχή που θα εκτοπίσουν τις πολύ θερμές έως καυτές αέριες μάζες από την περιοχή μας με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Σύστημα χαμηλών πιέσεων δυτικά-βορειοδυτικά της Αγγλίας δηλαδή χαμηλά βαρομετρικά με τον άνεμο να γυρίζει ανάποδα με τους δείκτες ενός ρολογιού αναγκάζουν σε υψηλές πιέσεις και θερμές αέριες μάζες να ανηφορίσουν βορειότερα και να μπουν σφήνα στις ψυχρές αέριες μάζες με αποτέλεσμα το κατέβασμα αυλώνα προς την περιοχή μας.
Αυτή η διαδικασία που σας ανέλυσα με απλά λόγια θα αλλάξει το καιρικό σκηνικό στην Κύπρο από συνθήκες καύσωνα με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και πάνω της κανονικής οδηγούμαστε σε άστατο καιρικό σκηνικό με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν και χαλαζοπτώσεις το Σάββατο και Κυριακή 23-24 Μαΐου.
Οι θερμοκρασίες από πάνω της κανονικής που βρίσκονται σημειώνουν αισθητή πτώση 10-15 βαθμών και από Σάββατο και μετά θα κυμαίνονται κάτω της κανονικής.
Αυτή την περίοδο οι κανονικές θερμοκρασίες είναι 31-32 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 25-26 βαθμούς στα δυτικά παράλια και 28 βαθμούς στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια. Στα ορεινά 21-23 βαθμούς.
Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται και σκόνη σε μέτρια έως υψηλά ποσοστά μέχρι και Πέμπτη με σταδιακή υποχώρηση από Παρασκευή.
Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται νέο κύμα καύσωνα για μήνα Μάιο και πιθανόν κατά διαστήματα μέχρι το τέλος του μήνα να έχουμε βροχές.
Για την εξέλιξη στο θέμα βροχών αλλά και περιοχές για Σάββατο και Κυριακή θα έχετε περισσότερη ανάλυση στο αυριανό δελτίο.
Πέμπτη 21 Μαΐου ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα και σκόνη. Θερμός καιρός.
Ελάχιστες θερμοκρασίες πέφτει στους 21-22 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια και 16-19 βαθμούς στα ορεινά.

Μέγιστες θερμοκρασίες από 39 έως 41 βαθμούς στο εσωτερικό και 33 έως 36 βαθμούς σε παραθαλάσσιες περιοχές. Λίγο πιο μέσα από θάλασσα έως και 37-38 βαθμούς. Στα ορεινά 27-33 βαθμούς.
Αλλαγή των ανέμων που φέρνουν την αλλαγή και εκτοπίζουν τις πολύ θερμές αέριες μάζες από την περιοχή μας. Από Νότιοι-Νοτιοανατολικοί 1 έως 3 μποφόρ πρωί προς μεσημέρι από αργά το μεσημέρι και μετά γυρίζουν σε Βορειοδυτικοί-Νοτιοδυτικοί 2-3 μποφόρ και παροδικά έως 4 μποφόρ αλλά στα παραθαλάσσια Λεμεσού-Λάρνακας και έως 5 μποφόρ
Παρασκευή 22 Μαΐου

Ηλιοφάνεια με τοπικές παροδικές νεφώσεις.
Ελάχιστες θερμοκρασίες πέφτει στους 20-22 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια και 15-18 βαθμούς στα ορεινά.

Μέγιστες θερμοκρασίες από 33 έως 35 βαθμούς στο εσωτερικό και 29 έως 32 βαθμούς σε παραθαλάσσιες περιοχές. Στα παράλια της Πάφου 27-29 βαθμούς. Στα ορεινά 21-27 βαθμούς.
Βορειοδυτικοί-Νοτιοδυτικοί 2-4 μποφόρ και παροδικά έως 5-6 μποφόρ.
Σάββατο και Κυριακή 23-24 Μάιου περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας με τοπικές βροχές και καταιγίδες μεσημεριανές ώρες σε ορεινά-εσωτερικό και ανατολικά.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.




ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - HERACLIS ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)