RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

ΑΠΟΤΟΜΗ ΒΟΥΤΙΑ ΤΟΥ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ - ΕΩΣ ΚΑΙ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ

Τέλος μπαίνει σε ένα καιρικό έκτρωμα τις τελευταίες
6-7 ημέρες με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που θύμιζαν Ιούλιο-Αύγουστο. Φτάσαμε και τους 44 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού αλλά γενικά σε όλο το νησί είχαμε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Ευτυχώς ο καύσωνας έφτασε στο τέλος τους αφού οι πολύ θερμές αέριες μάζες εκτοπίζονται από αυλώνα ψυχρών έως δροσερών αερίων μαζών που φτάνει στην περιοχή μας.
Σύστημα χαμηλών πιέσεων δυτικά-βορειοδυτικά της Αγγλίας με τον άνεμο να γυρίζει ανάποδα με τους δείκτες ενός ρολογιού αναγκάζουν σε υψηλές πιέσεις και θερμές αέριες μάζες να ανηφορίσουν βορειότερα και να μπουν σφήνα στις ψυχρές αέριες μάζες με αποτέλεσμα το κατέβασμα αυλώνα προς την περιοχή μας.

Αυτός ο αυλώνας αύριο Παρασκευή κατηφορίζει πιο κοντά στην περιοχή μας εκτοπίζοντας το πολύ θερμό ρεύμα αέρα από την περιοχή μας αισθητή πτώση θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς.
Ο αζορικός αντικυκλώνας που βρίσκεται δυτικά της Ισπανίας αναμένεται να ανηφορίσει μέχρι το Σάββατο 23/5 πιο βορειοανατολικά αναγκάζοντας τον αυλώνα ψυχρών έως δροσερών αερίων μαζών να εισέρχεται στην περιοχή μας με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και σε συνδυασμό με αποκομμένη ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα και χαμηλές πιέσεις στην περιοχή μας θα έχουμε ασταθείς καιρικές συνθήκες με τοπικές βροχές-καταιγίδες τοπικά πιο ισχυρές με χαλαζοπτώσεις.
Από τον καύσωνα και τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες οδηγούμαστε σε αστάθεια με αισθητή πτώση θερμοκρασίας που στο σύνολο μέχρι Σάββατο και Κυριακή σε κάποιες περιοχές θα είναι της τάξης των 17 βαθμών.
Δεν θα είναι ιδιαίτερα ευνοικός ο καιρός όπως φαίνεται για εξορμήσεις σε παραλίες το Σάββατο και Κυριακή 23-24 Μαίου.
Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται νέο κύμα καύσωνα για μήνα Μάιο και πιθανόν κατά διαστήματα μέχρι το τέλος του μήνα να έχουμε βροχές.
Παρασκευή 22 Μαΐου
Ηλιοφάνεια με τοπικές παροδικές νεφώσεις. Καθαρίζει η σκόνη από την ατμόσφαιρα.
Ελάχιστες θερμοκρασίες πέφτει στους 20-22 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια και 15-18 βαθμούς στα ορεινά.

Μέγιστες θερμοκρασίες από 32 έως 34 βαθμούς στο εσωτερικό και 26 έως 32 βαθμούς σε παραθαλάσσιες περιοχές. Στα παράλια της Πάφου 27-29 βαθμούς. Στα ορεινά 22-27 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου.
Βορειοδυτικοί-Νοτιοδυτικοί 2-4 μποφόρ και παροδικά έως 5-6 μποφόρ.
Σάββατο 23 Μαΐου
Ηλιοφάνεια με νεφώσεις στην ατμόσφαιρα τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε περιοχές περίπου από το ύψος του Μαχαιρά προς εσωτερικό αλλά και επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου. Πιο τοπικά θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις.
Βραδινές ώρες Σαββάτου προς πρωινές ώρες Κυριακής καταιγίδες στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου που μπορεί να επηρεάσει με κάποιες βροχές τοπικά και παραθαλάσσιες περιοχές.
Ελάχιστες θερμοκρασίες πέφτει στους 16-17 βαθμούς σε εσωτερικό και 18-20 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 12-14 βαθμούς.

Μέγιστες θερμοκρασίες έως 29 βαθμούς στο εσωτερικό και 27 έως 29 βαθμούς σε παραθαλάσσιες περιοχές. Στα ορεινά 17 έως 22 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου.
Βορειοδυτικοί-Νοτιοδυτικοί 2-4 μποφόρ και παροδικά έως 5-6 μποφόρ στα παραθαλάσσια Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου.
Κυριακή μέγιστες θερμοκρασίες στους 27-29 βαθμούς εσωτερικό-παράλια με ενισχυμένους βοριάδες στα 3 έως 5 μποφόρ και παροδικά έως 6 μποφόρ.
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.




ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - HERACLIS ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)