RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ - ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ "ΧΤΥΠΗΣΕΙ"

Παραμένει άστατος και αύριο Παρασκευή ο καιρός στην
Κύπρο με τοπικές βροχές και καταιγίδες που πιο τοπικά θα είναι ισχυρές με χαλαζοπτώσεις και αρκετές ποσότητες βροχής. Η αποκομμένη ψυχρή λίμνη είναι στην περιοχή μας και κινείται ανατολικά-βορειοανατολικά για αυτό οι πιθανότητες για βροχές παραμένουν αυξημένες σε κάποιες περιοχές. Προσοχή σε περιοχές που θα εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα. Θα έχουμε περιοχές με ισχυρά φαινόμενα.

Παρασκευή 10 Απριλίου ηλιοφάνεια με τοπικά αυξημένες νεφώσεις με κάποιες πιθανότητες για τοπικές βροχές στα βόρεια-βορειοδυτικά νωρίς τις πρωινές ώρες.
Από αργά τις πρωινές ώρες προς νωρίς το μεσημέρι θα παρατηρείται μια περαιτέρω αύξηση νεφώσεων με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με χαλαζόπτωση και αρκετές ποσότητες βροχής. Ορεινά-ημιορεινά-εσωτερικό και προς νότια-νοτιοανατολικά σε περιοχές επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου.
Μέχρι στιγμής ισχυρά φαινόμενα φαίνονται σε περιοχές επαρχίας Λεμεσού και προς Μεσαορία (με πορτοκαλί το σήμα καταιγίδας στο χάρτη).
Μέγιστες θερμοκρασίες 19-20 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια και 6 έως 13 βαθμούς σε ορεινές περιοχές. Τοπικά σε εσωτερικό σε Λευκωσία και έως 21 βαθμούς. Σε περιοχές με νεφελώδη καιρό και βροχές η θερμοκρασία θα σημειώνει πτώση.
Άνεμοι Δυτικοί-Βορειοδυτικοί σε δυτικά-βόρεια και εσωτερικό και Νοτιοδυτικοί σε Λεμεσό-Λάρνακα και Αμμόχωστο. Ένταση ανέμων 1 έως 3 μποφόρ και έως 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια μεσημέρι και απόγευμα. Σε περιοχές με καταιγίδες θα παρατηρείται σημαντική ενίσχυση των ανέμων.
Σάββατο και Κυριακή 11-12 Απριλίου ηλιοφάνεια με τοπικές αυξημένες νεφώσεις. Οι πιθανότητες για βροχές πέφτουν αισθητά. Η αποκομμένη ψυχρή λίμνη έχει φύγει βορειοανατολικά και εξασθένησε. Μικρό ενδεχόμενο περιορισμένων πολύ τοπικών βροχών στα νότια ορεινά-ημιορεινά τμήματα της οροσειράς κατά τις μεσημεριανές ώρες. Το Σάββατο μπορεί να εκδηλωθεί πολύ μεμονωμένη καταιγίδα στα ορεινά της Λεμεσού.
Μέγιστες θερμοκρασίες στους 20-22 βαθμούς προς παράλιες περιοχές και 23-25 βαθμούς σε περιοχές του εσωτερικού. Στα ορεινά 10-16 βαθμούς.
Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο 1 έως 3 βαθμούς. Άνεμοι 1 έως 3 μποφόρ και παροδικά έως 4 μποφόρ μεσημέρι προς απόγευμα στα νότια-νοτιοανατολικά παραθαλάσσια τμήματα.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.