RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΣΟΥΒΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ?

Alert είναι οι αρχές σε Ελλάδα και Κύπρο με φόντο την
αναχαίτιση της μετάδοσης του κορωνοϊού ενόψει των ημερών του Πάσχα.

Μάλιστα, στην Ελλάδα οι αρμόδιοι εξετάζουν τη λήψη αυστηρότερων μέτρων από το Μεγάλο Σάββατο με στόχο να αποφευχθούν μετακινήσεις των πολιτών ώστε να διασφαλιστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Σε Ελλάδα και Κύπρο η καμπύλη του κορωνοϊού βαίνει καλώς και επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ωστόσο, οι σούβλες και οι εορτασμοί είναι προ των πυλών και οι αρχές καλούν συνεχώς τους πολίτες να παραμείνουν προσηλωμένοι στον στόχο: να παραμείνουν περιορισμένοι στα σπίτια τους. Σε διαφορετική περίπτωση η εικόνα αισιοδοξίας θα μπορούσε να διαλυθεί σε λίγες ημέρες. Μάλιστα, στην Ελλάδα μελετάται η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων για κάποιες ώρες τόσο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου όσο και την Κυριακή του Πάσχα.

Θέσαμε το ερώτημα στον Καθηγητή Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Πέτρο Καραγιάννη για το εάν εξετάζεται κάτι παρόμοιο και στην Κύπρο. Όπως ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα. Τόνισε παράλληλα ότι οι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν περιορισμένοι συστήνοντας υπομονή, ενώ υπενθύμισε ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.       24news
 








ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - HERACLIS ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)