RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Ασταθείς καιρικές συνθήκες με τοπικές βροχές
και καταιγίδες που σε κάποιες περιοχές οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές με χαλαζόπτωση και αρκετές ποσότητες βροχής συνεχίζονται και αύριο Πέμπτη αλλά μέχρι και Παρασκευή. Η αποκομμένη ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα βρίσκεται στην περιοχή μας και σε συνδυασμό με ασθενής χαμηλή πίεση διατηρούν άστατο τον καιρό στην περιοχή μας.

Πέμπτη 9 Απριλίου προς αυγινές και πρωινές ώρες ενδεχόμενο τοπικών βροχών ή και εκδήλωση καταιγίδας σε παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού. Πρωινές ώρες ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές με τοπικές νεφώσεις ενώ από νωρίς το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα αυξάνονται σε ορεινές-ημιορεινές και εσωτερικού περιοχές αλλά και προς βόρεια-βορειοααντολικά με εκδήλωση τοπικών βροχών σε αυτές τις περιοχές. Τοπικά θα εκδηλώνονται και καταιγίδες που σε κάποιες περιοχές θα είναι ισχυρές με χαλαζοπτώσεις και αρκετές ποσότητες βροχής. Προσοχή θα χρειάζεται σε περιοχές που θα εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα.
Βραδινές ώρες προς Παρασκευή κάποιο ενδεχόμενο περιορισμένων τοπικών βροχών σε παραθαλάσσιες περιοχές.
Ελάχιστες θερμοκρασίες στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 βαθμούς στα παράλια και 2-5 βαθμούς πάνω σε ορεινές περιοχές.
Μέγιστες θερμοκρασίες 19 έως 20 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια που πιο τοπικά σε εσωτερικό και έως 21 βαθμούς. Πάνω σε ορεινές περιοχές 6 έως 12 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου. Σε περιοχές με νεφελώδη καιρό και βροχές η θερμοκρασία θα σημειώνει πτώση.
Άνεμοι Βόρειοι-Βορειοανατολικοί στα βόρεια και προς Λευκωσία και Νοτιοδυτικοί στις υπόλοιπες περιοχές. Ένταση ανέμων 1 έως 3 μποφόρ ενώ μεσημέρι με απόγευμα και έως 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια Λεμεσού-Λάρνακας και νότια τμήματα της επαρχίας Αμμοχώστου. Σε περιοχές με καταιγίδες θα παρατηρείται σημαντική ενίσχυση των ανέμων.

Παρασκευή 10 Απριλίου από αργά τις πρωινές ώρες προς νωρίς το μεσημέρι θα παρατηρείται αύξηση νεφώσεων με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με χαλαζόπτωση και αρκετές ποσότητες βροχής. Ορεινά-ημιορεινά-εσωτερικό και προς νότια-νοτιοανατολικά σε περιοχές επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας.
Μέγιστες θερμοκρασίες 19-20 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια και 6 έως 13 βαθμούς σε ορεινές περιοχές. Σε περιοχές με νεφελώδη καιρό και βροχές η θερμοκρασία θα σημειώνει πτώση.
Άνεμοι Δυτικοί-Βορειοδυτικοί σε δυτικά-βόρεια και εσωτερικό και Νοτιοδυτικοί σε Λεμεσό-Λάρνακα και Αμμόχωστο. Ένταση ανέμων 1 έως 3 μποφόρ και έως 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια μεσημέρι και απόγευμα. Σε περιοχές με καταιγίδες θα παρατηρείται σημαντική ενίσχυση των ανέμων.
Σάββατο και Κυριακή 11-12 Απριλίου ηλιοφάνεια με τοπικές αυξημένες νεφώσεις. Οι πιθανότητες για βροχές πέφτουν αισθητά. Μικρό ενδεχόμενο περιορισμένων πολύ τοπικών βροχών στα νότια ορεινά-ημιορεινά τμήματα της οροσειράς κατά τις μεσημεριανές ώρες.
Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο 1 έως 3 βαθμούς. Άνεμοι 1 έως 3 μποφόρ και παροδικά έως 4 μποφόρ μεσημέρι προς απόγευμα στα νότια-νοτιοανατολικά παραθαλάσσια τμήματα.

Μια πρώτη ματιά στον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας
Για Μεγάλη εβδομάδα μέχρι στιγμής φαίνεται κάποιο σύστημα για Μεγάλη Πέμπτη-Μεγάλη Παρασκευή 16-17 Απριλίου με κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών που θα ρίξει την θερμοκρασία με το ενδεχόμενο και για βροχές. Αυτό θα οφείλεται αν δεν αλάξει κάτι στον Αζορικό Αντικυκλώνα που ανηφορίζει βορειότερα προς Ηνωμένο Βασίλειο και εισέρχεται σε Κεντρική Ευρώπη δημιουργώντας το φαινόμενο ωμέγα μπλόκ που αυτό το φαινόμενο φέρνει ψυχρές αέριες μαζες προς την περιοχή μας.
Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία με καλές καιρικές συνθήκες.
Αυτό είναι μια πρώτη εκτίμηση και θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες…

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.