RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Ο αντικυκλώνας κινείται νοτιοανατολικά με
το κέντρο του να βρίσκεται κοντά στην Ελλάδα συνεχίζοντας να κατεβάζει αυλώνα ψυχρών αερίων μαζών αλλά ο κύριος όγκος των ψυχρών αερίων μαζών εκτοπίζεται ανατολικά-βορειοανατολικά.
Όμως θα βοηθήσει σε πτώση της θερμοκρασίας στην δική μας περιοχή αύριο Μεγάλη Πέμπτη και σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό βαρομετρικό αλλά και ασθενή αποκομμένη ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα αλλάξουν μερικώς το καιρικό σκηνικό με τοπικές βροχές στο νησί.
Από Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και Δευτέρα του Πάσχα με κυρίως ηλιοφάνεια και πολύ μικρά διαστήματα πολύ τοπικών νεφώσεων και την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και να φτάνει τους 30 βαθμούς. Έρχεται ένα θερμό διάστημα με θερμοκρασίες πάνω της κανονικής.
Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου με ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες ενώ μεσημέρι με απόγευμα νεφώσεις στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα με ενδεχόμενο τοπικών βροχών ή και μπόρας μεσημέρι με απόγευμα πιθανόν προς ορεινά-δυτικά και νότια.
Το χαμηλό βαρομετρικό από τα δυτικά της Κύπρου θα κινείται νοτιοανατολικά και θα περνά νότια της Κύπρου και φαίνεται να ευνοείται περισσότερο η θάλασσα και για κάποιες καταιγίδες.
Πιθανόν το πεδίο ανέμων να μην είναι τόσο ευνοϊκό για κάτι αξιόλογο από θέμα βροχών στο νησί μας. Θα σας ενημερώσω για το αν θα παρατηρηθεί κάποια αλλαγή.
Βραδινές ώρες με τοπικές νεφώσεις στη μέση ατμόσφαιρα. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται και σκόνη.
Ελάχιστες θερμοκρασίες προς ξημερώματα Πέμπτης στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 11 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 2-4 βαθμούς.
Μέγιστες θερμοκρασίες στους 23-25 βαθμούς στο εσωτερικό και 21-22 βαθμούς σε παράλιες περιοχές. Στα ορεινά 11-17 βαθμούς.
Άνεμοι Βορειοανατολικοί-Νοτιοανατολικοί στα 2-3 μποφόρ και παροδικά έως 4 μποφόρ.
Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο 17-18 Απριλίου με περισσότερα διαστήματα ηλιοφάνειας και κάποια μικρά διαστήματα τοπικών νεφώσεων. Η θερμοκρασία σε άνοδο και να φτάνουν οι μέγιστες στους 27-28 βαθμούς στα εσωτερικά τμήματα του νησιού και 21-24 βαθμούς σε παράλιες περιοχές την Μεγάλη Παρασκευή ενώ Μεγάλο Σάββατο στο εσωτερικό θα φτάσει τους 29-30.
Άνεμοι Βορειοδυτικοί-Νοτιοδυτικοί 1 έως 3 μποφόρ και παροδικά έως 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη που σταδιακά υποχωρεί από Μεγάλο Σάββατο.
Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου με κυρίως ηλιοφάνεια και την θερμοκρασία έως 30 βαθμούς στο εσωτερικό και 23-26 βαθμούς σε παράλιες περιοχές. Στα ορεινά 15-21 βαθμούς. Άνεμοι Βορειοδυτικοί-Νοτιοδυτικοί 1 έως 3 μποφόρ και παροδικά έως 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια
Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες στα επίπεδα της Κυριακής.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.