RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟ Την ώρα που γράφονται
αυτές οι γραμμές είναι κάτι μέρες πριν το Πάσχα. 

Και αμαρτία ξομολογημένη τρέμει λίγο το φυλλοκάρδι μου καθώς του έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει και μόλις κοντοζυγώνει το πάσχα ξαμολιέται στα χωριά του. Φέτος όμως παλληκάρια, λυπάμαι αλλά δεν ΠΡΕΠΕΙ να γίνει κάτι τέτοιο . Πανδημία λοιπόν. Ζήσαμε να το βιώσουμε και αυτό. Τα πλάνα από τις άδειες πόλεις σε όλο τον πλανήτη, σου ραγίζουν την καρδιά. 

Ο φόβος ότι μπορείς να κολλήσεις ακόμα και από την οικογένειά σου, τον σύντροφό σου, το παιδί του delivery (ΗΡΩΕΣ) σε τρελαίνει . Ο φόβος αγκαλιά με την υστερία έχουν φωλιάσει στα σπίτια του καθενός . Και το πρόβλημα είναι πως όταν τελειώσουν όλα αυτά και με τις λιγότερες απώλειες , θα είναι πολύ δύσκολο να βγεις , να πας σε ένα χώρο με κόσμο. 

Επίσης καταλαβαίνουμε όλοι πως οικονομικά όλα θα χτιστούν από την αρχή. Αλλά αυτά ανήκουν στο μέλλον . Στο παρών το ζητούμενο είναι η υγεία. Για εμάς , για τους δικούς μας, για τους διπλανούς μας. Εξού και οι όποιοι παραβάτες καλά κάνουν και αντιμετωπίζονται ως τέτοιοι. Και μην ακούω αηδίες τύπου «δεν αντέχω μέσα θα τρελαθώ». 
Πρέπει να γίνει ΤΕΛΟΣ. Και –σορυ για τον σαρκασμό- αλλά η χώρα του καναπέ να φωνάζει ότι δεν αντέχει άλλο τον καναπέ είναι τουλάχιστον υποκριτικό και γελοίο . Όσον αφορά τον εν Ελλάδι εγκλεισμό είχαμε :

 Πολύ θέατρο . Πάρα πολύ θέατρο , σε σημείο που μπήκαμε στην καραντίνα απλοί άνθρωποι και θα βγούμε από αυτήν, τελειωμένοι θεατρολόγοι. Βέβαια πλην κάποιων εξαιρέσεων (θέατρο Πορεία, εθνικό, στέγη γραμμάτων) οι περισσότερες παραστάσεις είναι κάκιστα γυρισμένες, με προβληματικό ήχο και ανύπαρκτη διεύθυνση φωτογραφία ς. Περισσότερο λειτούργησε ως ραδιοφωνική απόλαυση –αν άκουγες τι λέγανε οι ηθοποιοί. Παρόλα αυτά οι θεατρόφιλοι πήραμε μια τζούρα ή αλλιώς από το ολότελα … 
 Το τέλος του celebrit-ιλίκι όπως το ξέραμε. Βγήκαν λοιπόν οι εγχώριοι celebrities μας είπαν να μείνουμε σπίτι, μας έδειξαν το δικό τους σπίτι –σπιταρώνα- εκαναν γυμναστική , μαγείρεψαν , κάνανε ρίζα και εισέπραξαν από απαξίωση, μέχρι και εντονη κριτική –το λες και ξεφώνημα. Πολύ λίγοι, πολύ στον κόσμο τους , από άλλη εποχή τα τηλεοπτικά και Instagram-ικα ινδάλματα κατέρρευσαν και ελπίζουμε να το έχουν εισπράξει , αν και χλωμό το κόβω. Όσες ψυχαγωγικές εκπομπές βγήκαν , πάτωσαν και δικαίως. Οι σταρ αυτή την περίοδο στην Ελλάδα είναι το δίδυμο Τσιόρδας –Χαρδαλιάς με τις όποιες ενστάσεις . Γιατί σταρ σημαίνει μεταξύ άλλων να είσαι στην εποχή σου και να πουλάς 

 Τρομολαγνία που ευτυχώς μέρα με την μέρα δεν βρίσκει έδαφος. Fake news, υστερία, σενάρια συνομωσίας , θρησκευτική υστερία Εδώ γινόντουσαν τον νορμάλ καιρό, δεν θα γίνονταν τώρα ; Όσο περνάνε όμως οι μέρες δείχνει όλο αυτό να αντιμετωπίζετε με απάθεια και τον απαραίτητο χλευασμό.
 Εμείς και ο εαυτός μας λοιπόν. Έχουμε να κάνουμε με έναν παγκόσμιο εχθρό. Το αν ευθύνονται οι κινέζοι , ή μιλάμε για ένα παγκόσμιο πείραμα θα φανεί μετά. Πρέπει να αντέξουμε, οφείλουμε να αντέξουμε και κάπου μέσα μας ξέρουμε ότι θα αντέξουμε . Και αυτό τελικά είναι το σημαντικότερο. Και ας μην μας έρθει αυτό το πάσχα , η τσίκνα και το θυμάρι , δεν παθαίνουμε και τίποτα  ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ σε όλους .