RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

ΕΝΑΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ

Πρόκειται για άνδρα που είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο.
Νοσηλεύεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο του Ρίου. Το πρωί ανακοινώθηκε το 8ο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Το ένατο κρούσμα (το δεύτερο μέσα στην ημέρα) από τον κορονοϊο “μετρά” η Ελλάδα. Αυτή τη φορά, ο ασθενής εντοπίστηκε στην Πάτρα.

Το ένατο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι ένας Έλληνας, ταξιδιώτης από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς στην Πάτρα.

Από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε το νέο, ένατο, κρούσμα στην Ελλάδα, ξεκίνησε η εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, όπως ανακοινώθηκε.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης (04.02.2020) ανακοινώθηκε ότι ένας μεσήλικας άνδρας είναι το 8ο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος αυτός είναι ο σύζυγος της 31χρονης εκπαιδευτικού από τη Θεσσαλονίκη η οποία είναι φίλη της 38χρονης επιχειρηματία που ήταν η πρώτη ασθενής στη χώρα μας.

Νοσηλεύεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και η κατάσταση της υγείας του θεωρείται καλή.

Εκείνο όμως που προκάλεσε αίσθηση είναι το γεγονός πως ο άνδρας αυτός, ο οποίος βρισκόταν σε απομόνωση στο σπίτι του, είχε βγει αρνητικός στην πρώτη διάγνωση που του έγινε. Ωστόσο, τις μέρες που ακολούθησαν, ο ιός επωάστηκε. 

Οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ επέμειναν και του πήραν μετά από λίγες ημέρες και δεύτερο δείγμα. Το δεύτερο δείγμα απέδειξε την ύπαρξη του ιού στον οργανισμό του ασθενή.

Ο κορονοϊός σε πολλούς ανθρώπους εκδηλώνεται με ήπια συμπτώματα. Κάπως έτσι συνέβη  και με τον συγκεκριμένο ασθενή. Στο πρώτο δείγμα, λοιπόν, που έλαβαν οι γιατροί ο ασθενής είχε  χαμηλό ιικό φορτίο, με αποτέλεσμα ο ιός να μην ανιχνευθεί.           newsit
 














ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)