RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ - ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Υποχωρούν οι ψυχρές αέριες μάζες και η
αποκομμένη ψυχρή λίμνη από την περιοχή μας αφού εκτοπίζονται από θερμές αέριες μάζες και κινούνται ανατολικά προς Μέση Ανατολή.
ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ - PRIMETIME

Μέχρι να υποχωρήσουν αναμένονται κάποιες τοπικές βροχές βραδινές ώρες Παρασκευής προς πρωινές ώρες Σαββάτου σε περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας-Λάρνακας και Αμμοχώστου.
Όμως από νωρίς το μεσημέρι Σαββάτου και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και στις περιοχές που θα σημειωθούν κάποιες βροχές τις προηγούμενες ώρες με τον καιρό απόγευμα με βράδυ να είναι κυρίως αίθριος.
Ελάχιστες θερμοκρασίες αυγινές ώρες Σαββάτου πέφτουν στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 8 βαθμούς στα παράλια. Σε ορεινές περιοχές 0 έως 3 βαθμούς ενώ Τρόοδος προς Όλυμπο στους μείον 2 βαθμούς. Τοπικά στα ορεινά θα σημειωθεί παγετός.
Μέγιστες θερμοκρασίες στους 17-19 βαθμούς στο εσωτερικό και 18-19 βαθμούς σε παράλιες περιοχές. Στα ορεινά 4 έως 12 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου.
Ανέμοι Βορειοανατολικοί λόγω της αποκομμένης ψυχρής λίμνης ανατολικά της Κύπρου 1 έως 3 μποφόρ ενώ σε περιοχές από Πάφο μέχρι Πισσούρι θα γυρίζουν και σε Βοριεοδυτικούς-Νοτιοδυτικούς στα 4 μποφόρ κυρίως μεσημέρι προς απόγευμα. Αργά το απόγευμα προς βράδυ έως 4 μποφόρ στα παράλια από Λεμεσό μέχρι Αμμόχωστο.
Κυριακή 22 Μαρτίου με ηλιοφάνεια και τοπικές παροδικές νεφώσεις με τις μέγιστες θερμοκρασίες να σημειώνουν άνοδο σε εσωτερικό και ορεινά. Στους 21-23 βαθμούς στο εσωτερικό και έως 19 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 8 έως 14 βαθμούς. Ανέμοι Δυρικοί-Βορειοδυτικοί έως Νοτιοδυτικοί μεσημέρι με απόγευμα στα παράλια επαρχίας Λεμεσού μέχρι Αμμοχώστου. Ένταση ανέμων 2-3 μποφόρ και παροδικά έως 4 μποφόρ από νωρίς το μεσημέρι μέχρι και απόγευμα. Στα παραθαλάσσια επαρχίας Λεμεσού μέχρι Αμμοχώστου έως 5 μποφόρ.
Χαμηλό βαρομετρικό που βρίσκεται σε κεντρική Μεσόγειο νότια της Ιταλίας με τον άνεμο να γυρίζει ανάποδα με τους δείκτες ενός ρολογιού θα στέλνει θερμές αέριες μάζες στην περιοχή μας με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και έτσι μέχρι Δευτέρα 23 Μαρτίου η θερμοκρασία θα είναι λίγο πάνω της κανονικής για την εποχή.
Το χαμηλό βαρομετρικό θα κινείται ανατολικά θα περάσει νότια της Κρήτης συνεχίζοντας την ανατολική του πορεία και θα περάσει νότια της Κύπρου. Σε όλη αυτή την πορεία του χαμηλού εμείς θα δεχόμαστε θερμές αέριες μάζες χωρίς να φαίνεται να υπάρχουν πιθανότητες για βροχές μέχρι και Τετάρτη 25 Μαρτίου.
Όμως λόγω κατάβασης ψυχρών αερίων μαζών σε κεντρική Μεσόγειο προς Ιταλία αλλά και νέου χαμηλού βαρομετρικού που θα εισέλθει σε κεντρική Μεσόγειο από βορειοδυτική Αφρική θα παραμείνουμε κάτω από θερμές αέριες μάζες μέχρι και Πέμπτη 26 Μαρτίου με θερμοκρασίες πάνω της κανονικής και αν δεν αλλάξει κάτι από Παρασκευή 27 Μαρτίου αναμένεται πτώση θερμοκρασίας με βροχές. Πιθανόν από 27 έως 31 Μαρτίου να έχουμε θερμοκρασίες κάτω της κανονικής με τοπικές παροδικές βροχές. Για την ακριβή εξέλιξη θα ενημερωθείτε και σε επόμενα δελτία.