RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ - ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣΟ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΡΙΝ "ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ"

Δεν παραβιάζουν μόνο όσοι δεν έχουν ακόμα κτυπηθεί από τον κορωνοϊό (ή νομίζουν ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό) τα μέτρα προστασίας και τα Διατάγματα της Κυβέρνησης αλλά στην Κύπρο ζήσαμε να το δούμε και αυτό.
 
Ασθενής ο οποίος βρισκόταν υπό αυστηρή απομόνωση στο νοσοκομείο Λευκωσίας ως ύποπτο κρούσμα υψηλού κινδύνου,  κατάφερε τα ξημερώματα του Σαββάτου  να το σκάσει θέτοντας σε συναγερμό τη διεύθυνση του νοσηλευτηρίου αλλά και την Αστυνομία.
 
Πριν προχωρήσει σε αυτή του την πράξη είχε διαμαρτυρηθεί, όπως αναφέρουν πληροφορίες του philenews, αρκετές φορές για το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί καθυστερούσαν να του ανακοινωθούν και έτσι αποφάσισε να πάρει την τύχη του (και ενδεχομένως και την τύχη άλλων ανθρώπων) στα χέρια του.
 
Η απουσία του έγινε αντιληπτή από νοσηλευτές οι οποίοι επισκέφθηκαν το δωμάτιο στο οποίο βρισκόταν και το νοσηλευτήριο τέθηκε σε συναγερμό ενώ η Διεύθυνση υποχρεώθηκε να καλέσει την Αστυνομία ζητώντας βοήθεια για τον εντοπισμό του.
 
Η αναζήτηση δεν κράτησε όμως πολλές ώρες αφού δυστυχώς,  ο ασθενής παρουσίασε, ενώ απουσίαζε από το νοσοκομείο, σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και έτσι επέστρεψε στο νοσηλευτήριο σε άσχημη κατάσταση και κατέληξε διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εξατίας του γεγονότος, επισπεύθηκε και η ανακοινωση του αποτελέσματος των εξετάσεων του με το δείγμα που του είχε ληφθεί να αποδεικνύεται θετικό στον κορωνοϊό.
  
Ευτυχώς, στο νοσηλευτήριο, κατά την παραμονή του ως «ύποπτο κρούσμα» λαμβάνονταν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και έτσι προς το παρόν τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα μετάδοσης του ιού σε επαγγελματίες υγείας.
 
Τα παρατράγουδα όμως δεν τελειώνουν εδώ αφού κι άλλα άτομα τα οποία βρίσκονται στην καραντίνα ή ακόμα και σε νοσοκομεία και έχουν δώσει δείγμα για εργαστηριακές εξετάσεις αντιδρούν, διαμαρτύρονται και ζητούν να αποδεσμευτούν όταν τα αποτελέσματα καθυστερήσουν να τους ανακοινωθούν. Κάποιοι μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε προσπαθούν να «βάλουν» μέσο μήπως και τους επιτραπεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
 
Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και υποδείξεις τόσο δια στόματος των αρμόδιων του Υπουργείου Υγείας, όσο και των ειδικών από τα Μέσα Ενημέρωσης για πραμονή όλων στο σπίτι, εντούτοις  φαίνεται ότι αρκετοί πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να συμμορφωθούν. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ύποπτα περιστατικά υψηλού κινδύνου. 
 
Πηγή: philenews